Doeprogramma

First Electro League

Tijdens de First Electro League vormen scholieren een raceteam rond een elektrisch aangedreven superkart. De scholieren onderhouden de kart en racen er mee. Belangrijkste opdracht is het doorontwikkelen van de e-kart.

Het raceteam bestaat uit coureurs, monteurs, een teamleider en PR-medewerkers die voor publiciteit en extra sponsors zorgen. Het team werft zelf inkomsten voor de aanschaf van onderdelen, stickers en teamkleding. Wij verwachten dat het team er representatief uitziet. Want het team vertegenwoordigt niet alleen de school, maar ook de bedrijven die met het team samenwerken.

 

            

 

Experts

Om goed te presteren, laten teams zich bijstaan door experts uit het bedrijfsleven en het hoger onderwijs. Zo wordt eigen kennis aangevuld met de nieuwste inzichten uit de praktijk. Net als in de Formule 1 draait het om de prestaties van het hele team. Als team zul je verschillende disciplines moeten aanspreken om tot het uiterste te gaan.

 

Twee jaar

Scholieren zijn twee jaar aan het kartteam verbonden. In het eerste jaar maken de scholieren een businessplan. De aandacht gaat dan vooral uit naar PR, sponsoring, veiligheid en organisatie. Ook krijgen leerlingen inzicht in de basisprincipes van elektrisch rijden, accutechnologie en duurzame mobiliteit. In het tweede jaar is er vooral ruimte voor echte innovatie en bijdragen aan technische verbeteringen. De teams voeren elk schooljaar technische opdrachten uit die de organisatie centraal beschikbaar stelt. Hoogtepunten van het programma zijn de circuitdagen. Dan rijden de scholieren tegen teams van scholen uit de rest van Nederland.

 

Praktijkervaring en profielwerkstuk

Havo/VWO-scholieren maken in hun laatste schooljaar een profielwerkstuk. De karts bieden hiervoor talrijke mogelijkheden. Zo zijn vakken als natuurkunde, wiskunde, economie en marketing goed te koppelen aan het voertuig. Op het VMBO en MBO biedt de kart als lesmateriaal de mogelijkheid praktijkuren te maken als alternatief voor een stage. De verbeteropdrachten aan de kart zijn om te zetten tot lesmateriaal en leerlingen kunnen via het werken aan de kart hun Proeve van Bekwaamheid afleggen. 

 

Doelgroep  Voortgezet onderwijs en MBO

Aantal deelnemers  48 leerlingen per kart

Wanneer 6 Wedstrijden inclusief finale evenement in juni

Locatie  Eigen school, diverse kartcircuits

Kosten  Materiaalkosten, transportkosten naar circuits

Meer informatie en aanmelden  Erik de Mink 

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer