Doeprogramma

RC Cup

 

Scholieren vormen een raceteam rond een radiografisch bestuurbare modelauto die de school in bruikleen krijgt van stichting Techno Challenge. Leerlingen leren samenwerken, elkaars talenten ontdekken en doen kennis op van elektriciteit, werktuigbouw, sponsoring en communicatie. Bij de RC Cup staat samenwerking in de klas centraal, op technische gebied en op gebied van design,  communicatie en sponsoring. Van elkaar en met elkaar leren. Als team het beste resultaat neerzetten. En als je iets niet kunt, zorg dan dat mensen uit het bedrijfsleven komen helpen.

 

              

 

Samen presteren

Rijervaring is noodzakelijk om kans te maken op de raceoverwinning. Dat wordt dus veel trainen. Op school in de gang, op het schoolplein of misschien wel in de gymzaal. Maar ga je voor de eindoverwinning, dan moet je als team meer in huis hebben. Heb je teamkleding geregeld? Heb je sponsors gevonden? Heb je de lokale pers uitgenodigd? Kun je snel de wielophanging vervangen? Zijn de taken in je team goed verdeeld?

 

Competenties

Het team bestaat uit coureurs, monteurs, een teamleider en PR-medewerkers die voor publiciteit en sponsoring zorgen. Leerlingen moeten namelijk zelf inkomsten werven voor de aanschaf van reserveonderdelen, verf en teamkleding.

 

Expert meeting

De technische uitdaging voor de bovenbouw in het voortgezet ondewijs is de bouw van de geavanceerde modelauto volgens de juiste specificaties. In de onderbouw daarentegen zijn er geen restricties. Dit is de vrije klasse. Je gaat zelf op zoek naar mogelijke oplossingen. Bijvoorbeeld door tijdens een expert meeting kennis uit het bedrijfsleven te halen.

 

Profielwerkstuk

Het team dat het best als eenheid presteert maakt de meeste kans op de eindoverwinning tijdens de finaledag. Maar belangrijker is de ervaring die de scholieren gedurende het project opdoen. Ze brengen onderzoekend leren in de praktijk. In het voortgezet onderwijs leent de RC Cup zich uitstekend voor natuurkundig onderzoek in het kader van een profielwerkstuk.

 

Doelgroepen Groep 8, onderbouw VMBO, Havo en VWO en bovenbouw Havo en VWO

Aantal deelnemers Min. 6 leerlingen per team

Wanneer Februari  - mei.  

Tijden Tijdens schooluren en in vrije tijd

Locatie Op school + finaledag op 12 mei 2017 bij Model Auto Club Heemstede

Kosten Deelname gratis. Materiaalkosten via sponsoring zelf regelen.

Meer informatie en aanmelden: Erik de Mink 

 

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer