Doeprogramma

Techport Sail Challenge

 
Tijdens de Techport Sail Challenge vormen leerlingen uit het primair onderwijs de bemanning van een modelzeilboot (type Micro Magic). Zij bouwen de boot en krijgen theorie over varen op zee, radiografische besturing en duurzame mobiliteit. Aan het einde van het onderwijstraject neemt de bemanning het op tegen teams van andere scholen tijdens de zeilwedstrijd in de jachthaven van Uitgeest of op een andere mooie locatie.
 
   
 
Bij de Techport Sail Challenge staat samenwerking in de klas centraal. De klas werkt samen op technisch gebied en op gebied van design, communicatie en sponsoring. Als team het beste resultaat neerzetten. En daarbij ook nog eens kennis maken met de spannende facetten van de nautische wereld.  
 
Samenwerken
Als toekomstige bemanning van de Micro Magic gaan leerlingen eerst taken verdelen. Wie is de kapitein en wie de stuurman? Wie gaan de boot bouwen en wie verzorgen de sponsoring om onderdelen, teamkleding en zwemvesten aan te schaffen?  
 
Oefenen
Zeilervaring is noodzakelijk om kans te maken op de overwinning. Dat wordt dus veel trainen met de modelboot die het team in bruikleen krijgt van stichting Techno Challenge. Zoek een mooie vijver om te oefenen. Let daarbij vooral op de veiligheid van je teamleden en jezelf!  
 
Bedrijfsleven
Heeft de bemanning vragen of lopen ze tegen problemen aan? Dan krijgen ze hulp van professionals uit de regio. Zoals ervaren botenbouwers, financiële experts en de leden van Micro Magic Uitgeest. En ongetwijfeld zijn er enthousiaste ouders die het team willen bijstaan en begeleiden. Kortom, de Techport Sail Challenge is een educatief programma waarbij de leerlingen veel nieuwe indrukken opdoen en contact hebben met bedrijven uit de regio.
 
Voor informatie over zeilen met de Micro Magic: www.mm-zeilen.nl 
 

Doelgroep groep 7 en onderbouw voortgezet onderwijs

Aantal deelnemers Min. 6 leerlingen per team

Wanneer Augustus - oktober

Tijden Tijdens schooluren en in vrije tijd

Locatie Op school en Uitgeestermeer bij Micro Magic Uitgeest

Kosten Deelname is gratis. Boot in bruikleen. Materiaalkosten voor de school.

Informatie en aanmelden Hans Nooij

 

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer