Doeprogramma

Slot Car Challenge

 

De Slot Car Challenge is een programma waarbij leerlingen intensief samenwerken aan de bouw van een elektrisch aangedreven slot car. Als team nemen ze het op tegen de teams van klasgenoten in een spannende racecompetitie op de indrukwekkende modelracebaan bij Slipstream Slotracing.

 

  

Techno Challenge Techno Challenge 

 

Slot cars

Rijden met slot cars vraagt concentratie. Wie te snel rijdt met deze model raceauto’s vliegt de bocht uit. Kostbare seconden gaan verloren en de kans op de overwinning slinkt. Tijdens de Slot Car Challenge staan beheersing, geduld en toch presteren centraal. Dat lukt alleen als alle teamleden hun taak goed uitvoeren: de focus ligt op samenwerken. 

 

Competenties

Samenwerken krijgt tijdens de wedstrijden vorm doordat de leerlingen de rol als teamleider, coureur, monteur en baanofficial vervullen. Zo wordt duidelijk wat de leerlingen leuk vinden en waarin ze goed zijn. Ze ontdekken hun talenten, leren overleggen, luisteren en leren zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. De leerlingen bouwen de slot car op, stellen de auto af en moeten tijdens de race een pitstop maken om de banden te wisselen. Het team dat de taken het best verdeeld en onder hoogspanning de zenuwen beheerst, wint. Vooral voor jongens is dit een echte uitdaging. De ervaring leert namelijk dat meisjes meestal met de hoofdprijs naar huis gaan!

 

Competitie en finale

De leerlingen krijgen bij binnenkomst uitleg hoe een slot car in elkaar zit. Ze leren ook hoe ze met zo’n snelle racewagen behendig over de baan kunnen rijden. Na en korte oefenperiode start de competentie. Elke challenge is er een winnend team. Aan het einde van het schooljaar worden de zes snelste teams uitgenodigd voor de finale. De coureur die dit schooljaar de snelste rondetijd neerzet wint een mooie Kawasaki mountainbike! Check het klassement 

 

Doelgroep Groep 6 - 8

Aantal deelnemers Max. 14 leerlingen per wedstrijd

Wanneer Op afspraak

Tijden 09.00 - 11.30 uur en 12.30 - 15.00 uur (overleg mogelijk)

Locatie Slipstream Slotracing (Spieringweg 730, Cruquius)

Kosten € 100,- Vraag naar korting of subsidiemogelijkheid

Meer informatie: Erik de Mink

Aanmelden:  Erik Hornstra - Slipstream Slotracing 

 

 

 

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer