Doeprogramma

Sunrider Rally

 

Tijdens het Sunrider-project bouwen en onderhouden scholieren uit het voortgezet onderwijs als team een aerodynamische ligfiets. De teams voeren ook elk jaar enkele technische innovaties door aan de fiets. Hoogtepunt van het programma is de Sunrider Rally, de toertocht waarin schoolteams het tegen elkaar opnemen.

 

Samenwerken

Elk team begint aan het begin van het schooljaar met het maken van een plan om de verbeteropdrachten op te zetten en uit te voeren. Hoe zorg je ervoor dat de fiets beter opvalt? Of dat er meer comfort is voor de bestuurder? Om de ideeën van de creatievelingen uit te voeren zijn ook vakkundige monteurs nodig. En een teamleider en PR-medewerkers die voor publiciteit en sponsors zorgen. Je hebt geld nodig om het als team tegen andere scholen op te nemen in de Sunrider Rally.

 

Competenties

Meedoen betekent lid zijn van een multidisciplinair team dat bezig is met alle zaken die je tijdens het project tegenkomt. Loop je tegen vragen aan waarop je het antwoord niet weet? Zoek dan contact met professionals uit het bedrijfsleven of studenten uit het hoger onderwijs. Zo vul je je eigen kennis aan met de ervaring en nieuwste inzichten uit de praktijk. Bijvoorbeeld om jouw ligfiets te verbeteren. Of om sponsors te zoeken die het mogelijk

maken professionele teamkleding aan te schaffen. Kortom, gebruik elkaars talenten om het beste uit jezelf te halen.

 

Toertocht

Elk team prepareert zijn Sunrider om op tijd aan de start te verschijnen van de Sunrider Rally. Dit is een toertocht waarin je het opneemt tegen teams van andere scholen. Je volgt een route en onderweg voer je verschillende opdrachten uit. De communicatie tussen de bestuurder van de Sunrider en de volgers moet optimaal zijn om als team het beste resultaat neer te zetten.

 

Doelgroep VMBO, Havo en VWO

Aantal deelnemers Max. 8 leerlingen per fiets

Wanneer Finale evenement/toertocht in juni

Locatie Eigen school + jaarlijkse finale toertocht

Kosten Materiaalkosten, transportkosten naar finale

Meer informatie Erik de Mink 

 

 

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer