Doeprogramma

PO-VO: Girls Day

Girls Day is een jaarlijks terugkerend evenement rond de vierde donderdag in april. Bedrijven geven meisjes van 10 tot 15 jaar een kijkje in hun keuken.


        

Workshops en rondleidingen

Tijdens Girlsday nemen meisjes jaar deel aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd door bedrijven. De meisjes maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers die in de bedrijven werken kennen! Zij krijgen zo een duidelijk beeld hoe het is om in de techniek en wetenschap te werken.

 

Deelnemende bedrijven

In Noord Holland zijn verschillende bedrijven die tijdens Girlsday hun deuren openen.  Overzicht deelnemers

Wil je meedoen bij een bedrijf? Neem dan contact op met het bedrijf en vraag of er nog ruimte is. 

 

VHTO

Girlsday is een initiatief van VHTO, het expertisebureau in Nederland op het gebied van meisjes/vrouwen en bèta, techniek en ICT.

 

Doelgroep Meisjes 10 tot 15 jaar

Aantal deelnemers Max. 24 meiden per bedrijf

Wanneer Medio april

Locatie Bedrijven in de regio

Kosten Gratis

Meer informatie over girlsday

Deelnemen  Aanmelden scholen     Aanmelden bedrijven     

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer