Doeprogramma

PO: Promotie Evenement Techniek

De wereld van techniek gaat over meer dan alleen schroevendraaiers. Om te laten zien dat techniek en wetenschap breed in onze samenleving aanwezig zijn, tonen wij zeven verschillende werelden. Tijdens het Promotie Evenement Techniek maakt de schooljeugd kennis met deze zeven werelden; een leuke reis waarbij ontdekken en doen centraal staan in allerlei workshops.


Wat zijn de 7 werelden van techniek?

Techniek is meer dan alleen werken in de industrie. Check de video's: over voeding & gezondheid; creatief & ontwerpen; verkeer, transport & ruimte; onze planeet; geld & handel; wetenschap & ontdekken en het menselijk lichaam.
 
  

 

Meer lezen over de 7 werelden van Techniek?

Wereld 1: Onze planeet

Wereld 2: Voeding en gezondheid

Wereld 3: Het menselijk lichaam

Wereld 4: Verkeer, transport en ruimte

Wereld 5: Creatief en ontwerpen

Wereld 6: Geld en handel

Wereld 7: Wetenschap en ontdekken

 

Ontdekken en doen

   

                                          

TV verslag Alkmaar Lokaal

 

Tijdens het Promotie Evenement Techniek kunnen kinderen ontdekken en doen. Ze kunnen zich verwonderen en uitleven. En tegelijkertijd zien ze hoe techniek is ingebed in onze samenleving. Er worden in Noord Holland verschillende Promotie Evenementen Techniek (PET) georganiseerd waarin de 7 werelden van technek centraal staan. Lees meer

 

Wat, waar en wanneer?

Er is een PET Purmerend,  PET Zaanstad,  PET Hoorn,  PET IJmond en PET Alkmaar.

Aan het eerste PET Schagen wordt gewerkt. PET Den Helder komt ook op de planning.

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer