door TechniekPact west-Friesland 15 mrt., 2024
HOORN - Timo Beuk (16) grijnst van oor tot oor na het afronden van zijn keuzevak Transport bij Tabor College d'Ampte. Tim heeft dit profieldeel M&T wat als keuzevak wordt aangeboden namelijk afgerond met een 8,8. Het is dan ook de hoogste score van de klas. Wat het extra bijzonder maakt is dat hij een leerling is van het Martinuscollege, een school 20 kilometer verderop.
door Techniekpact Kop van Noord-Holland 23 feb., 2024
SCHAGEN - Op donderdag 30 mei 2024 vindt het eerste Promotie Event Techniek (PET) kop van Noord-Holland plaats in Schagen. Dit techniekevenement voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 wordt georganiseerd door Scholen aan Zee, het Regius College Schagen en RSG Wiringherlant.
door Techniekpact West-Friesland 17 feb., 2024
REGIO - In West-Friesland wordt extra aandacht geschonken aan het vmbo-profiel Produceren, Installeren & Energie (PIE). Veel jongeren lijken niet bekend met wat je met PIE kunt doen. En dat moet veranderen. Daarom is er nu promotiemateriaal beschikbaar met de titel Wil jij er warmpjes bij zitten?
door TechniekPact West-Friesland 16 feb., 2024
HOORN - Dat techniek te leuk is voor school alleen weten ze in Hoorn. Om deze reden bundelden onderwijs, gemeente en het welzijnswerk de krachten bij de Vakantiespelen in de voorjaarsvakantie.
door Techniekpact Kop van Noord-Holland 15 feb., 2024
WIERINGERWERF - TechniekPact Kop van Noord-Holland gaat op een wel heel bijzondere locatie vergaderen: tussen de tulpen en windmolens. Hier ontvangt de Sterk Techniek Onderwijs-organisatie (STO) bestaande en potentiele partners uit de regio. Doel: een goed gesprek over de invulling van het nieuwe STO-plan voor de jaren 2025 - 2029.
door Tasja Koning 02 feb., 2024
BUSSUM - 1160 Vmbo-leerlingen bezochten van 29 januari tot en met 1 februari de Tech Your Talent-techniekdagen. Na een korte instructie schoot een confettikanon de leerlingen feestelijk aan het werk. Het feestje kon beginnen.
02 feb., 2024
SCHAGEN- Een nieuwe periode van Sterk Techniekonderwijs, een nieuwe naam. Op vrijdag 26 januari doopte het dagelijks bestuur van STO Kop van Noord-Holland zich met enthousiasme tot TechniekPact Kop van Noord-Holland. De naam komt hiermee in lijn met die van de twee andere STO regio's waarmee 'de Kop' intensief samenwerkt: Techniekpact West-Friesland en TechniekPact Noord-Kennemerland.
01 feb., 2024
LELYSTAD – Het GreenKarting Scholenprogramma introduceert een Stop & Go-kaart. Met deze kaart wordt snel duidelijk of een team met hun elektrisch aangedreven kart de baan op mag, of voor reparatie in de pits moet blijven.
door STO Noord-Kennemerland 01 feb., 2024
ALKMAAR – Het belooft een bijzondere techniekconferentie te worden. Want niemand minder dan ir. Leeghwater is een van de gastsprekers.
Meer nieuws
Share by: