Nieuws

Nieuws 2010

18/11/10

Kiezen voor Technologie

In het kader van Jet-Net het Jongeren en technologie Netwerk heeft Tata Steel afgelopen woensdag 17 en donderdag 18 november naast 50 andere bedrijven en het Platform Bèta Techniek meegewerkt aan de Career Day 2010 in Den Haag. Een evenement speciaal voor jongeren uit 4 havo en 5 vwo die voor een natuurprofiel hebben gekozen. Het doel is om deze scholieren te laten zien wat zij later kunnen gaan doen en met welke studierichting ze daar kunnen komen.


Lees meer
18/11/10

Bèta Excellent - Universum & Ambitie 2011-2016

Op de Science & Technology Summit 'Meet the Future' is de vernieuwde programmering van het Ambitie en Universum Programma gelanceerd door vertegenwoordigers van het Bètaberaad.


Lees meer
18/11/10

Bijna 4000 bezoekers bij 'Meet the future'

Op 18 november 2010 vond 'Meet the Future, Science & Technology Summit 2010' plaats in het het World Forum in Den Haag. Internationale topsprekers als Neil Armstrong, Steve Wozniak en Kishore Mahbubani inspireerden de bijna 4000 bezoekers uit onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven rond het thema bèta techniek en talentontwikkeling.


Lees meer
12/11/10

Techno Challenge bij PET IJmond

Op donderdag 4 en vrijdag 5 november organiseert IJmond Veelzijdig voor de 4e keer het Promotie Evenement Techniek IJmond, (PET IJmond). Het is een 2-daags techniekevenement voor groep 8 leerlingen van 40 basisscholen uit de IJmond. Ruim 1400 leerlingen gaan op deze dag praktisch met techniek aan de gang.


Lees meer
09/09/10

Techno Challenge lanceert First Electro League

Na een lange en intensieve voorbereiding, lanceerde stichting Techno Challenge op vrijdag 10 september de First Electro Leaugue. De officiele aftrap, het onthullen van een elektro kart en aerodynamische ligfiets, vond plaats op Circuit Park Zandvoort.


Lees meer
28/05/10

Vet Gaaf

Winnaars van verschillende Techno Challenge-wedstrijden kregen afgelopen week hun prijzen uitgereikt. Ze mochten meerijden in de Speedster en ontvingen een elektrotechnisch bouwpakket van Tamiya. “Vet Gaaf”, glunderde een van leerlingen van Basisschool De Meerpaal uit Anna Paulowna. De wedstrijden vonden onder meer plaats tijdens de Week van de Techniek in Den Helder en het Promotie Evenement Techniek in Velsen Noord.


Lees meer
27/04/10

Girlsday bij Corus

22 April was het Girlsday, een dag waarop bedrijven meiden laten kennismaken met allerlei facetten van techniek. Ruim 130 meiden in de leeftijd van 12-14 jaar van scholen uit de regio bezochten technoChallenge-partner Corus. Ze zagen een film over het maken van staal, zette zelf een robotdiertje in elkaar en bezochten Warmbandwalserij 2. Girlsday is een van de activiteiten die ertoe moet leiden dat meer meisjes op school kiezen voor technische vakken.


Lees meer
08/03/10

Eerste Toyzon Tamiya Cup groot succes

De eerste Toyzon Tamiya Cup leverde tijdens de finale op 5 maart alleen maar blije gezichten op. Niet alleen de winnaar van elke raceklasse kreeg een prijs, maar er was voor elk deelnemend team een herinneringsbeker.


Lees meer
17/02/10

Leerlingen winnen zonnecellen

Tien leerlingen van het Tabor d’Ampte College uit Hoorn wonnen 17 februari de Energie Carrousel. Zij kregen een mooie set zonnecollectoren om hun school te voorzien van duurzame energie.


Lees meer
10/02/10

Tabor Werenfridus wint Meet the Boss

Het Tabor Werenfriduscollege uit Hoorn won woensdag 10 februari Meet the Boss. Deze debatwedstrijd vond plaats in het Congrescentrum van Corus.


Lees meer
04/02/10

Scholieren debateren met Corus-directeur tijdens Meet the Boss

Honderd leerlingen van diverse scholen uit Noord Holland gaan op 10 februari in debat met elkaar en met Corus-directeur Hugo Loudon. Wat vinden Havo/VWO-leerlingen van de technologische oplossingen die het bedrijfsleven bedenkt? Zijn deze toereikend of hebben de leerlingen zelf betere ideeën?


Lees meer
03/02/10

Workshop voor teams die meedoen aan de Toyzon Tamiya Cup

Speelgoed & Hobbyzaak Toyzon uit Haarlem organiseert workshops voor teams die meedoen aan de Toyzon Tamiya Cup. Deze scholenwedstrijd met radiografisch bestuurbare auto’s vindt plaats op 5 maart 2010.


Lees meer
17/01/10

Inschrijving Tamiya Cup van start

De inschrijving voor de Toyzon Tamiya Cup is gestart. De wedstrijd voor scholenteams met radiografisch bestuurbare modelauto’s vindt plaats op 5 maart 2010.


Lees meer

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer