Nieuws

Nieuws 2011

27/10/11

Promotie Evenement Techniek weer een succes

Op 27 en 28 2011 oktober werd in de IJmond voor de vijfde keer het Promotie Evenement Techniek georganiseerd. Met 1400 enthousiaste deelnemers was het weer een groot succes.


Lees meer
07/10/11

Kennisdag First Electro League bij ROC van Amsterdam

De scholieren die deelnemen aan de First Electro League hadden op 7 oktober 2011 hun eerste Kennisdag. Deze vond plaats bij het ROC van Amsterdam.


Lees meer
08/07/11

Theoriecursus bij Saker Sportcars

Leerlingen van het Friesland College uit Heerenveen en het Radius College uit Breda kregen 6 juli les op een wel heel bijzondere plek.


Lees meer
22/06/11

Tabor wint Sunrider Rally

Scholieren van het Tabor d’Ampte College uit Hoorn waren door het dolle toen ze hoorden dat zij de eerste Sunrider Rally hadden gewonnen. De intensieve puzzelrit met aerodynamische ligfietsen vond plaats op 16 juni in het Noord-Hollands Duinreservaat.


Lees meer
09/05/11

Scholieren op cursus bij Tata Steel

Zestig leerlingen van scholen uit de regio volgden onlangs een cursus bij Tata Steel. De cursisten nemen deel aan de First Electro league. Dit is een competitie tussen scholen met elektrisch aangedreven karts. De cursus gaat in op de zeer strenge veiligheidsregels en spelregels van deze competitie die dit najaar start.


Lees meer
07/04/11

St. Leonardus wint Tata Steel RC Cup

HAARLEM - Basisschool St Leonardus won vrijdag 8 april de Tata Steel RC Cup 2011, een wedstrijd voor scholenteams met radiografisch bestuurbare auto’s. De rijders van de school uit Heemskerk waren het snelst in hun klasse met de RC Buggies. De overige teamleden scoorden daarnaast de meeste punten in het algemeen klassement. De wedstrijd tussen 26 teams uit het basis- en voortgezet onderwijs is de jaarlijkse afsluiting van een leerproject op de scholen waarin techniek, teamwork en ondernemerschap centraal staan.


Lees meer
17/03/11

RC Cup telt 25 teams

Stichting Techno Challenge -een initiatief van Tata Steel- organiseert op vrijdag 8 april bij Model Auto Club Heemstede een wedstrijd voor scholen met radiografisch bestuurbare auto’s. Aan deze RC Cup doen 25 teams mee, van scholen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.


Lees meer
07/02/11

Duurzame Bedrijvendag

Op 2 februari lieten regionale bedrijven hun innovaties zien op het gebied van duurzaam ondernemen. De tweede Duurzame Bedrijvendag vond plaats in het Tata Steel Chess Paviljoen in Wijk aan Zee.


Lees meer

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer