Nieuws

Nieuws 2013

11/12/13

Techniek Campus van start

De partners in de Techniek Campus Engineering & Materials ondertekenden donderdag 12 december een Manifest, waarin de onderlinge samenwerkingsafspraken werden bekrachtigd en een gezamenlijke ambitie werd uitgesproken om de Techniekcampus Engineering & Materials tot een succes te maken. Het Manifest werd in ontvangst genomen door gedeputeerde Economische Zaken, Arbeidsmarkt & Onderwijs Jan van Run van de provincie Noord-Holland.


Lees meer
03/11/13

Technologie Carrousel druk bezocht

Techniek en wetenschap in het basisonderwijs is een actueel onderwerp. Steeds meer scholen willen hun eigen lesprogramma’s aanvullen met een van de onderwijsprogramma’s die de Academy heeft opgezet.


Lees meer
30/10/13

PET: Kennismaken met techniek

De IJmond heeft met de haven en de industrie branches waarin veel technisch personeel werkt. In de toekomst dreigt er een tekort te komen aan technisch opgeleide mens en. Om dit tekort te voorkomen, maakten leerlingen van basisscholen kennis met techniek tijdens het Promotie Evenement Techniek (PET).


Lees meer
19/09/13

Kick off Techno Challenge seizoen

Bij de Academy was vrijdag 20 september de seizoenstart van drie onderwijsprogramma’s op gebied van duurzame mobiliteit, te weten de Jet-Net Enterprise Cup, de Sunrider Rally en de First Electro League.


Lees meer
02/09/13

Academy test onderwijsprogramma’s voor basisscholen

In september test de Academy van Tata Steel verschillende onderwijsprogramma’s voor het basisonderwijs. De programma’s zijn ontwikkeld om kinderen van groep 5 tot en met 8 kennis te laten maken met techniek en wetenschap.


Lees meer
20/06/13

Rally ligfietsen door duinen

Leerlingen van scholen uit de regio namen vrijdag 21 juni deel aan de Sunrider Rally, een wedstrijd voor ligfietsen door de duinen van Noord-Kennemerland. Het Teylingen College won dit jaar de Sunrider Rally.


Lees meer
12/06/13

Leerlingen Academy bouwen skelters voor basisscholen

Leerlingen van de Academy van Tata Steel in IJmuiden hebben voor vijf basisscholen in de regio een skelter ontworpen en gebouwd. De kinderen van basisschool St. Leonardus in Heemskerk namen hun skelter met veel enthousiasme in ontvangst. Dankzij de inspanningen van de leerlingen van Tata Steel wordt het speelkwartier nu nóg leuker.


Lees meer
22/04/13

Techniekdag voor meiden bij Tata Steel

Vandaag hebben zo’n 140 meiden uit groep 8 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs een werkbezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. In de ochtend staken ze zelf de handen uit de mouwen tijdens een workshop op de bedrijfsschool van Tata Steel.


Lees meer
11/04/13

Felisenum uit Velsen wint Tata Steel RC Cup 2013

Leerlingen van het Felisenum uit Velsen-Zuid hebben op vrijdag 12 april de Tata Steel RC Cup 2013 gewonnen. Deze racewedstrijden met modelauto’s vormden het sluitstuk van een project dat leerlingen van 19 scholen (basis-, voortgezet onderwijs en Pabo) in de regio heeft laten ervaren hoe leuk het is om met techniek bezig te zijn.


Lees meer
12/03/13

Kennemer College wint Meet the Boss

Havo/VWO-leerlingen van het Kennemer College uit Beverwijk wonnen 13 maart de debatwedstrijd Meet the Boss. De wedstrijd vond plaats in het congrescentrum van Tata Steel in Velsen.


Lees meer

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer