Nieuws

Nieuws 2017

13/10/17

Den Helder zesde regio met Promotie Evenement Techniek

Het aantal regio’s in Noord Holland waar het Promotie Evenement Techniek (PET) wordt georganiseerd, groeit dit schooljaar van vijf naar zes. Regio Den Helder is het zesde gebied waar schoolkinderen tijdens allerlei workshops kennis maken met wetenschap en techniek. Dat meldde Adnan Tekin, gedeputeerde provincie Noord Holland, tijdens het netwerkontbijt van het Promotie Evenement Techniek in de IJmond op 13 oktober.


Lees meer
05/10/17

Ecomaxx Edukart Challenge nu al spannend!

Vorige week viel het startschot voor de eerste Ecomaxx Edukart Challenge! Zes verschillende scholen beten het spits af. Nog wat onwennig reden de leerlingen van groep 8 met hun karts op de baan van Kartcentrum Lelystad. Aankomende dinsdag (10 oktober) staan ze er om 10.00 uur weer, fris en fruitig!


Lees meer
14/09/17

Inschrijven voor de Slot Car Challenge

Heeft u een mini Verstappen of Coronel in de klas? Ontdek het tijdens de Slot Car Challenge! Vanaf vandaag kunt u uw groep aanmelden voor dit doe-programma van Techportal. In een spannende racecompetitie gaan kinderen uit groep 7 en 8 als echt Formule 1-team aan de slag. Met een teamleider, coureur, monteur en baanofficial.


Lees meer
05/09/17

Nieuw onderwijsprogramma ‘EduKart’ feestelijk gelanceerd bij basisschool De Zefier

Gister is er een nieuw Onderwijsprogramma genaamd ‘EduKart’ gelanceerd door Alida Oppers (Directeur Generaal OCW) en Jan Lammers (coureur en ambassadeur) bij basisschool De Zefier in IJmijden. EduKart is een educatief programma voor basisschoolleerlingen uit groep 8 waarbij er gebruik wordt gemaakt van juniorkarts om kinderen kennis bij te brengen over praktische technologie en bètavakken. Met de onthulling van een juniorkart op het schoolplein van De Zefier werd het programma op symbolische wijze gelanceerd door de basisschoolleerlingen. Het onderwijsprogramma gaat direct van start voor het nieuwe schooljaar 2017 – 2018. Naast vier keer per schooljaar karten op het circuit van Kartcentrum Lelystad, bevat het programma vooral veel lessen in de eigen klas over o.a. elektriciteit en magnetisme, beweging, energie en machines, lucht- & ruimtevaart en robotica. Het programma is ontwikkeld door Kartcentrum Lelystad, stichting Atlant, Pabo InHolland Haarlem, Techport Campus en Jet-Net Junior. Het initiatief wordt ondersteund door Ecomaxx Brandstoffen, staalbedrijf Tata Steel en de Koninklijke Metaalunie. Voor meer informatie: Erik de Mink 0251 – 491853


Lees meer
28/08/17

Startschot onderwijsprogramma ‘EduKart’

IJMUIDEN - Op maandag 4 september wordt het nieuwe Onderwijsprogramma ‘EduKart’ gelanceerd door Alida Oppers (Directeur Generaal OCW) en Jan Lammers (coureur en ambassadeur) bij basisschool De Zefier in IJmuiden. EduKart is een educatief programma voor basischoolleerlingen uit groep 8 waarbij er gebruik wordt gemaakt van junior karts om kinderen kennis bij te brengen over praktische technologie en bètavakken. Het onderwijsprogramma start in het nieuwe schooljaar 2017 – 2018. Naast vier keer per schooljaar karten op het circuit van Kartcentrum Lelystad, bevat het programma vooral veel lessen in de eigen klas over o.a. elektriciteit en magnetisme, beweging, energie en machines, lucht- & ruimtevaart en robotica. Het programma is ontwikkeld door Kartcentrum Lelystad, stichting Atlant, Pabo In Holland Haarlem, Techport Campus en Jet-Net Junior. Het initiatief wordt ondersteund door Ecomaxx Brandstoffen, staalbedrijf Tata Steel en de Koninklijke Metaalunie.


Lees meer
16/08/17

Techport prominent aanwezig op congres Techniekpact

HILVERSUM - Elk jaar wordt het nationale congres Techniekpact georganiseerd. Dit jaar was dat op maandag 26 juni. Tijdens het congres komen vertegenwoordigers uit het onderwijs, bedrijfsleven, overheid en politiek bijeen om de voortgang van het Nationale Techniekpact 2020 te bespreken en te evalueren.


Lees meer
26/06/17

Voortgangsrapportage Techniekpact

HILVERSUM - Sinds 2013 stijgt het aantal jongeren dat een technisch profiel of studie kiest gestaag. Er is lage werkeloosheid onder technici en er is een toenemend tekort aan vaklieden. Deze conclusies staan in de voortgangsrapportage en monitor van het Nationaal Techniekpact 2020, dat minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maandag 26 juni in Hilversunm in ontvangst nam.


Lees meer
23/06/17

Intentieovereenkomst Techport Centre

VELSEN - De gemeente Velsen, het ROC Nova College en Tata Steel tekenden vrijdag 23 juni een intentieovereenkomst om te komen tot het Techport Centre. Met de intentieovereenkomst willen de drie partijen de haalbaarheid van het Techport Centre serieus onderzoeken en de samenwerking daarin nader vorm geven.De gemeente Velsen, het ROC Nova College en Tata Steel tekenden vrijdag 23 juni een intentieovereenkomst om te komen tot het Techport Centre. Met de intentieovereenkomst willen de drie partijen de haalbaarheid van het Techport Centre serieus onderzoeken en de samenwerking daarin nader vorm geven.


Lees meer
13/06/17

Kartteam Tata Steel wint First Electro League

Het kartteam van de Tata Steel Academy won 13 juni in de First Electro League drie verschillende prijzen. Na vijf jaar deelnemen aan deze landelijke competitie legde het team dit keer ook beslag op de hoofdprijs.


Lees meer
24/05/17

VHTO: Record aantal bezoekers Girsday

AMSTERDAM - Nog nooit hebben zoveel meisjes en enthousiaste bedrijven meegedaan aan Girlsday. Bijna 11.000 meisjes hebben in totaal 352 bedrijven en organisaties in heel Nederland bezocht. De bedrijven hebben zich weer allemaal ingezet om de meisjes een onvergetelijke dag te bezorgen in bèta, techniek en ICT. Girlsday 2017 was wederom een geslaagd evenement.


Lees meer
21/05/17

Website over gastlessen en bedrijfsbezoeken

WOERDEN - TechniekTalent.nu lanceert een website over gastlessen en bedrijfsbezoeken. Met deze website wil de organisatie scholen en bedrijven makkelijker bij elkaar brengen zodat meer scholieren de mogelijkheid krijgen aan deze effectieve onderwijsprogramma's deel te nemen.


Lees meer
03/04/17

Girlsday dit jaar op 13 april

Nederlandse bedrijven geven meisjes van 10 tot 15 jaar een kijkje in hun keuken met als doel ze te laten ervaren dat werken in de techniek interessant, uitdagend en vooral ook erg leuk is! Girlsday is een landelijk evenement dat dit jaar zal plaatsvinden op donderdag 13 april.


Lees meer
30/03/17

Technieklessen in het Technolab

VELSEN - Het Sluis en Haven Informatie Punt (SHIP) vertelt interactief en multimediaal over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld, de veelzijdigheid van het Amsterdamse havengebied – de vierde grote haven van Europa – en de toekomst van de bedrijvigheid in de regio. Vanaf dit voorjaar een nieuwe plek voor het primair onderwijs in technologie, passend in de landelijke afspraken Techniekpact 2020.


Lees meer
26/03/17

Food & Proces Tech Campus wint ProMotor Award 2017

ZAANSTAD - De ProMotor Award is een prijs die wordt uitgereikt aan projecten die de kloof tussen onderwijs en de arbeidsmarkt overbruggen en jongeren en bedrijven laten samenwerken en leren. Er waren vijf genomineerde projecten.


Lees meer
23/03/17

Meer doorstroom naar technisch hoger onderwijs dankzij VO-HO netwerken

DEN HAAG - De regionale VO-HO netwerken spelen een significante rol in de toename van het aantal havo/vwo-leerlingen met een N-profiel dat doorstroomt naar het bètatechnisch hoger onderwijs. In 2015/16 steeg dit tot 60%. Dat blijkt uit de publicatie Doorlopend leren van VO tot HO. Ruim tien jaar regionale VO-HO netwerken: ervaringen, opbrengsten en blik op de toekomst.


Lees meer

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer