Ouders

Oriëntatie en voorlichting

Wie op de basisschool of in het voortgezet onderwijs kiest voor techniek wil natuurlijk een passende (vervolg) opleiding: Welke technische richting wil ik op? Welke scholen zijn er? Voor advies over opleidingsmogelijkheden of steun in het keuzeproces kunnen scholieren, studenten en hun ouders terecht bij de decaan op school. Scholen organiseren hiervoor ook open dagen en informatiemarkten. Ook zijn er verschillende tests om te ontdekken welk beroep en opleiding het best bij iemand past.


Tips

Kiezen voor de juiste (vervolg)opleiding voorkomt uitval tijdens de studie. 

  • Informeer naar de orientatiemarkten of open dagen van de opleidingen in de buurt. 
  • Doe een studiekeuzetest, beroepentest of doe een persoonlijkheidstest. Via internet zijn verschillende tests te vinden. Veel tests zijn gratis en online te doen, zoals 123test.nl. Andere tests kennen een persoonlijke aanpak waarbij gesprekken meer inzicht bieden in iemands persoonlijkheid en drijfveren. Kijk voor meer informatie op Select Personeel 

 

Overzicht scholen

Klik op Regio's om te zien of er in uw omgeving scholen zijn die specifiek aandacht schenken aan wetenschap en techniek.

 

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer