Doeprogramma

Case - Techniek Experience

IJMOND - In de regio IJmond horen, zien, ruiken, voelen en proeven leerlingen wat het is om in de praktijk met techniek in aanraking te zijn tijdens de Techniek Experience. Techniek is enorm veelzijdig, boeiend en vernieuwend. In overleg tussen de organistie van de Techniek Experience en de basisschool wordt een programma samengesteld.


Schooljeugd bezoeken bedrijf tijdens Techniek Experience

 

Programma

Het bezoek aan een organisatie begint met een korte presentatie en een rondleiding. Daarna doen de leerlingen twee of meer praktijkopdrachten en stellen ze vragen aan medewerkers. Zo ontdekken ze wat er allemaal aan techniek komt kijken bij het werk in een garage, woningbouwcorporatie of bouwbedrijf.

 

Educatie

De Techniek Experience is goed in te passen in uw lesprogramma, ongeacht de methode waarmee u werkt op school. Lessen aardrijkskunde, geschiedenis, taal en rekenen kunnen goed aansluiten bij een bedrijfsbezoek, zowel voorafgaand als aansluitend. De Techniek Experience is een initiatief van Telstar thuis in de wijk

 

Contactpersoon: Gert Jan Huijbens

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer