Doeprogramma

Energy Challenge

De Energy Challenge is een onderwijscompetitie waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken. Jongeren in het basis- en voortgezet onderwijs worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school en omgeving. Leerlingen maken kennis met de wereld van energie, techniek en duurzaamheid.


 

Energy Challenge

 

De Energy Challenge begint dit schooljaar op dinsdag 15 januari 2019. Dan is er een feestelijke kick off bijeenkomst in Hal 25 te Alkmaar. Meer Informatie Energy Challenges

 

Opzet programma

De organisatie achter de Energy Challenges installeert slimme meters en monitoringsapparatuur op de deelnemende scholen. Zo is real time zichtbaar hoeveel energie de school verbruikt. Scholieren bedenken communicatiecampagnes om energie te besparen. De ervaring leert dat dit al gauw kan oplopen tot een besparing van tien procent op gas en elekctra.

 

Communicatie

De teams op de deelnemende scholen voeren campagne voor hun eigen school en omgeving. Ondertussen strijden de teams uit de gehele provincie ook onderling wie de beste campagne heeft gemaakt. Bij de kick-off in januari komen alle jongeren bijeen en worden de opdrachten bekend gemaakt. Vervolgens gaan de teams vijf maanden lang campagne voeren tot aan de finale in juni. Tijdens de finale wordt de hoofdprijs uitgereikt voor de beste campagne en deelprijzen voor andere topprestaties. 

 

Advies voor lange termijn

Een team van MBO- en HBO-stagiairs en technisch specialisten van bedrijven die meedoen aan het programma, analyseert het schoolgebouw. Dit maatwerkadvies leidt tot directe besparingen en verbeteringen, maar ook voor perspectief voor de lange termijn.

 

 

Doelgroep Groep 7/8 basisschool en onderbouw voortgezet onderwijs

Aantal deelnemers Min. 6 leerlingen per team

Wanneer Januari - juni

Tijden Tijdens schooluren

Locatie Op school + finaledag op locatie

Kosten Deelname is gratis. Materiaalkosten voor de school.

Aanmelden Willem van Douwen

Meer Informatie Energy Challenges

Volg ons op Facebook

 

  Energy Challenge Juichen om het behaalde resultaat 

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer