Doeprogramma

Junior Innovation Challenge

De Junior Innovation Challenge is een wedstrijd die jongeren (10-16 jaar) uitdaagt om zelf na te denken over innovatieve en technische oplossingen voor alledaagse uitdagingen of wereldproblemen.


    

 

De deelnmers krijgen een gastles over innovatie en gaan met behulp van een lespakket aan de slag en bedenken zelf ideeën. Zij werken het idee uit, maken er een filmpje over en leveren dit filmpje in bij de jury door het te uploaden op de website van de Junior Innovation Challenge. Teams kunnen de filmpjes inzenden tot 15 september 2018.  Tijdens de finale op 2 november 2018 zullen de (halve) finalisten uit het hele land het tegen elkaar opnemen

 

De tien beste inzendingen krijgen een ‘pitch training’ verzorgd door Accenture, zodat het team goed beslagen ten ijs komt om hun idee te presenteren tijdens de landelijke finale in november. Hier zal een toonaangevende jury het beste idee scouten. De winnaar krijgt de gelegenheid om zijn, haar of hun idee verder uit te werken.

 

Meer informatie:

Website: www.juniorinnovationchallenge.nl

Facebook: www.facebook.com/JIChallenge/

E-mail: info@juniorinnovationchallenge.nl

 

Junior Innovation Challenge 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer