Doeprogramma

RC Cup

 

Scholieren vormen een raceteam rond een radiografisch bestuurbare modelauto. Leerlingen leren samenwerken, elkaars talenten ontdekken en doen kennis op van elektriciteit, werktuigbouw, sponsoring en communicatie. Bij de RC Cup staat samenwerking in de klas centraal, op technische gebied en op gebied van design, communicatie en sponsoring. Van elkaar en met elkaar leren. Als team het beste resultaat neerzetten. En als je iets niet kunt, zorg dan dat mensen uit het bedrijfsleven komen helpen.

 

            

 

Samen presteren

Rijervaring is noodzakelijk om kans te maken op de raceoverwinning. Dat wordt dus veel trainen. Op school in de gang, op het schoolplein of misschien wel in de gymzaal. Maar ga je voor de eindoverwinning, dan moet je als team meer in huis hebben. Heb je teamkleding geregeld? Heb je sponsors gevonden? Heb je de lokale pers uitgenodigd? Kun je snel de wielophanging vervangen? Zijn de taken in je team goed verdeeld?

 

Competenties

Het team bestaat uit coureurs, monteurs, een teamleider en PR-medewerkers die voor publiciteit en sponsoring zorgen. Leerlingen moeten namelijk zelf inkomsten werven voor de aanschaf van reserveonderdelen, verf en teamkleding.

 

Expert meeting

De technische uitdaging voor de bovenbouw in het voortgezet ondewijs is de bouw van de geavanceerde modelauto volgens de juiste specificaties. In de onderbouw daarentegen zijn er geen restricties. Dit is de vrije klasse. Je gaat zelf op zoek naar mogelijke oplossingen. Bijvoorbeeld door tijdens een expert meeting kennis uit het bedrijfsleven te halen.

 

Profielwerkstuk

Het team dat het best als eenheid presteert maakt de meeste kans op de eindoverwinning tijdens de finaledag. Maar belangrijker is de ervaring die de scholieren gedurende het project opdoen. Ze brengen onderzoekend leren in de praktijk. In het voortgezet onderwijs leent de RC Cup zich uitstekend voor natuurkundig onderzoek in het kader van een profielwerkstuk.

 

Docentenhandleiding

Deelnemers kunnen de docentenhandleiding opvragen bij Erik de Mink.

 

Doelgroepen Groep 7, 8, onderbouw VMBO, Havo en VWO en bovenbouw Havo en VWO

Aantal deelnemers Min. 6 leerlingen per team

Wanneer Februari  - mei.  Wedstrijddag is op een vrijdag in mei

Tijden Tijdens schooluren en in vrije tijd

Locatie Op school + finaledag bij Model Auto Club Heemstede

Kosten Deelname gratis. Materiaalkosten via sponsoring zelf regelen.

Voor docentenhandleiding en aanmelden: Erik de Mink 

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer