Doeprogramma

Slot Car Challenge

 

De Slot Car Challenge en de Slot Car Challenge Extra zijn programma's waarbij leerlingen intensief samenwerken. Als duo of als team van meer personen (Extra) bouwen zij een elektrisch aangedreven slot car. Na het testen en trainen gaan ze rijden. Ze nemen het vervolgens op tegen teams van klasgenoten in een spannende racecompetitie op de indrukwekkende modelracebaan bij Slipstream Slotracing.

 

Komend schooljaar is er weer een Slot Car Chllenge. Meedoen aan dit onderwijsprogramma waarin concentratie, samenwerken en duurzame mobiliteit centraal staan? Aanmelden kan vanaf vandaag. De wedstrijden lopen van oktober tot en met maart. De finale is op vrijdag 22 maart 2019.

 
 

  

Techno Challenge Techno Challenge 

 

Slot cars

Rijden met slot cars vraagt concentratie. Wie te snel rijdt met deze model raceauto’s vliegt de bocht uit. Kostbare seconden gaan verloren en de kans op de overwinning slinkt. Tijdens de Slot Car Challenge staan beheersing, geduld en toch presteren centraal. Dat lukt alleen als alle teamleden hun taak goed uitvoeren: de focus ligt op samenwerken.  Er zijn twee programma's, de Slot Car Challenge en Slot Car Challenge Extra. Het Extra programma duurt langer en de teams zijn groter. Dit programma is geschikt voor een hele klas. De Slot Car Challenge is geschikt voor maximaal 14 leerlingen.

 

Competenties

Samenwerken krijgt tijdens de wedstrijden vorm doordat de leerlingen de rol als teamleider, coureur, monteur en baanofficial vervullen. Zo wordt duidelijk wat de leerlingen leuk vinden en waarin ze goed zijn. Ze ontdekken hun talenten, leren overleggen, luisteren en leren zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. De leerlingen bouwen de slot car op en stellen de auto af. Het team dat de taken het best verdeeld en onder hoogspanning de zenuwen beheerst, wint. Vooral voor jongens is dit een echte uitdaging. De ervaring leert namelijk dat meisjes meestal met de hoofdprijs naar huis gaan!

 

Competitie en finale

Elke Slot Car Challenge is er een winnend duo. Aan het einde van het schooljaar worden de zes snelste duo's uitgenodigd voor de finale. De winnaars gaan zweefvliegen bij de Kennemer Zweef Club. De coureur die dit schooljaar de snelste rondetijd neerzet tijdens de Slot Car Challenge en de Slot Car Challenge Extra wint een mooie Kawasaki mountainbike! Check het klassement 

 

Docentenhandleiding

Deelnemers kunnen de docentenhandleiding opvragen bij Erik de Mink.

 

Doelgroep Groep 7 - 8 (voortgezet onderwijs of volwassenen ook mogelijk) 

Aantal deelnemers Max. 14 leerlingen bij de Slot Car Challenge
                                     Max. 30 leerlingen bij de Slot Car Challenge Extra

Wanneer Op afspraak

Tijd 2,5 uur voor Slot Car Challenge
        3,5 uur voor Slot Car Challenge Extra

Locatie Slipstream Slotracing (Spieringweg 730, Cruquius)

Kosten   € 100,-  voor Slot Car Challenge 
                € 150,- voor Slot Car Challenge Extra
Vraag naar korting of subsidiemogelijkheid

Meer informatie: Erik de Mink

Aanmelden:  Erik Hornstra - Slipstream Slotracing 

 

 

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer