Doeprogramma

Gastlessen

Een gastles is een waardevolle verrijking van het onderwijsprogramma. Want de theorie op school wordt verrijkt met informatie uit de praktijk. Gastlessen staan op zichzelf of kunnen onderdeel zijn van een breder schoolproject of schoolcompetitie.


Minstens zo belangrijk is het persoonlijke verhaal. Degene uit het bedrijfsleven die een gastles geeft op school, is een rolmodel.

Een goede gastles begint daarom altijd met een introductie van de gastspreker zelf; welke studie heeft hij of zij gedaan, door welke keuzes is hij of zij in deze baan terecht gekomen en wat doet hij of zij naast deze baan? Uiteraard staan de taken, werkzaamheden en verantwoordelijkheden van de gastspreker centraal.

 

Kijk voor meer tips over een goede gastles bij de Jet-Net Publicaties of bezoek Gastlessenzogeregeld

 

    Gastlessen zijn een praktische aanvulling op de theorie op school   Een gastles buiten de school is extra leuk 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer