Doeprogramma

VO: Jet-Net Career Day

De Career Day is een tweedaags evenement dat jaarlijks in november wordt georganiseerd in drie regio's in Nederland. Leerlingen uit 4 havo en 5 vwo maken kennis met technologie en de bedrijven daarachter. De leerlingen hebben, gezien hun profielkeuze, al interesse in bèta en techniek en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen.


Datum:   Voorlopige data Career Day West - 21 en 22 november 2019
Locatie:  volgt

Meer info

 

      

 

Scholieren enthousiasmeren

De Career Day is de ideale plek om scholieren te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: Ervaren!

 

Workshops

De leerlingen bezoeken de Career Day gedurende een dagdeel van drie uur. Zij worden ingedeeld in groepjes van tien, die onder begeleiding staan van een Career Guide; een medewerker van een bedrijf of een bètastudent. Bij elke bedrijfsstand wordt een workshop verzorgt, waarbij de leerlingen meer te weten komen over de werkzaamheden, technologieën en beroepen binnen het bedrijf en zelf aan de slag gaan met een opdracht in dat kader. Daarmee wordt de link gelegd tussen de theorie die zij op school krijgen en de toepassingsmogelijkheden.

 

Meer informatie

Voor meer informatie of het aanmelden als deelnemend bedrijf neemt u contact op met Hans Nooij en Renée Prins 

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer