Doeprogramma

PO-VO: Girls Day

Girlsday is een landelijke activiteit die dit schooljaar plaatsvindt op 12 april. Bedrijven geven meisjes van 10 tot 15 jaar een kijkje in hun keuken.


Girlsday bij Tata Steel

 

Workshops en rondleidingen

Tijdens Girlsday nemen meisjes jaar deel aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd door bedrijven. De meisjes maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers die in de bedrijven werken kennen! Zij krijgen zo een duidelijk beeld hoe het is om in de techniek en wetenschap te werken.

 

Aanmelden scholen

Scholen kunnen groepen meisjes (10-15 jaar) uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs en uit de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo) aanmelden.

 

Deelnemende bedrijven

In Noord Holland zijn verschillende bedrijven die tijdens Girlsday hun deuren openen. Als duidelijk is welke bedrijven meedoen, dan staan ze in dit overzicht van deelnemers dat nu nog niet live staat. Wil je meedoen bij een bedrijf? Neem dan contact op met het bedrijf en vraag of er nog ruimte is. Ook bedrijven kunnen meedoen aan Girlsday. Zij kunnen zich hier aanmelden.

 

VHTO

Girlsday is een initiatief van VHTO, het expertisebureau in Nederland op het gebied van meisjes/vrouwen en bèta, techniek en ICT. 

 

Doelgroep Meisjes 10 tot 15 jaar
Aantal deelnemers Max. 24 meiden per bedrijf
Wanneer Medio april
Locatie Bedrijven in de regio
Kosten Gratis
Meer informatie over girlsday

 

    

   

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer