Doeprogramma

PO: Promotie Evenement Techniek

De wereld van techniek gaat over meer dan alleen schroevendraaiers. Om te laten zien dat techniek en wetenschap breed in onze samenleving aanwezig zijn, tonen wij zeven verschillende werelden. Tijdens het Promotie Evenement Techniek maakt de schooljeugd kennis met deze zeven werelden; een leuke reis waarbij ontdekken en doen centraal staan in allerlei workshops.


Wat zijn de 7 werelden van techniek?

Techniek is meer dan alleen werken in de industrie. Check de video's: over voeding & gezondheid; creatief & ontwerpen; verkeer, transport & ruimte; onze planeet; geld & handel; wetenschap & ontdekken en het menselijk lichaam.
 

 

Meer lezen over de 7 werelden van Techniek?

Wereld 1: Onze planeet

Wereld 2: Voeding en gezondheid

Wereld 3: Het menselijk lichaam

Wereld 4: Verkeer, transport en ruimte

Wereld 5: Creatief en ontwerpen

Wereld 6: Geld en handel

Wereld 7: Wetenschap en ontdekken

 

Ontdekken en doen

    

                                   

TV verslag Alkmaar Lokaal

 

Tijdens het Promotie Evenement Techniek kunnen kinderen ontdekken en doen. Ze kunnen zich verwonderen en uitleven. En tegelijkertijd zien ze hoe techniek is ingebed in onze samenleving. Er worden in Noord Holland verschillende Promotie Evenementen Techniek (PET) georganiseerd waarin de 7 werelden van technek centraal staan. Kijk hier voor locaties en data

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer