Doeprogramma

PO: Techniekdag Haarlemmermeer

Elk najaar is er in de Haarlemmermeer een Techniekdag bij het Nova College in Hoofddorp. Doel hiervan is leerlingen van groep 8 te inspireren voor techniek.


Tijdens de Techniekdag Haarlemmermeer maken de leerlingen kennis met allerlei technieken en met bedrijven. Zij volgen minimaal twee verschillende workshops. De deelnemende scholen ontvangen voorafgaand aan de techniekdag een lespakket, waardoor de leerlingen zowel voor als na het evenement nader kennis kunnen maken met (leren en werken in de) techniek. Wat houdt techniek precies in en wat heb je geleerd, gedaan en gezien? Op deze manier is de Techniekdag meer dan alleen een evenement en leren de leerlingen ook van elkaar.

 

 De Techniekdag wordt  georganiseerd door het Herbert Vissers College (Nieuw Vennep), Hoofdvaart College (Hoofddorp), Hogeschool Inholland en ROC Nova College Hoofddorp.

 

 

 

Doelgroep Leerlingen groep 8 van scholen uit de gemeente Haarlemmermeer

Wanneer  14 november 2017

Locatie Nova College Hoofddorp

Kosten Gratis

Meer informatie en aanmelden: Dennis Engelhard

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer