Doeprogramma

VO: Tech Your Talent

Tijdens Tech Your Talent maken leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs kennis met de 7 werelden van techniek. Er zijn workshops, demonstraties en leerlingen kunnen speeddaten met studenten die al gekozen hebben voor een technische opleiding.


De eerste editie van Tech Your Talent vindt plaats op 7 oktober. Tech Your Talent is dan onderdeel van de Techport Technologie Week in sporthal De Walvis in Beverwijk. Scholen in de IJmond worden hiervoor uitgenodigd zich in te schrijven. In het nieuwe schooljaar komt Tech Your Talent ook naar Hoorn, Zaanstad en Alkmaar.

 

Programma 7 oktober: kennismaken met technologie

Leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs maken kennis met de 7 werelden van techniek. Techniek is overal en is onlosmakelijk verbonden met ons leven. Techniek kom je overal tegen, ongeacht welk werk je later doet.

  • 09.30 – 12.30 uur: voor leerlingen vmbo 2 / mavo 2
  • 13.00- 16.00 uur: voor leerlingen havo / vwo 3

Programma 8 oktober: kennisverdieping over werken in de technologie

Leerlingen die dit programma volgen hebben al gekozen voor de sector techniek of een beta-profiel. De workshops verrijken hun interesse doordat leerlingen inhoudelijker ingaan op techniek en wetenschap bij bedrijven en organisaties. Ook krijgen zij informatie over vervolgopleidingen.

  • 09.30 – 12.30 uur: voor leerlingen vmbo 3
  • 13.00- 16.00 uur: voor leerlingen havo 4 en vwo 5

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer