Nieuws

Nieuws 2009

10/12/09

Kids bouwen zeilwagens

ALKMAAR - 160 Jongens en meisjes uit groep 8 van verschillende basisscholen in de regio Alkmaar waren aanwezig op de Gouden Handen Dag . Tijdens deze dag verzorgden Techno Challenge-partners Corus en Alliander samen een workshop windenergie.


Lees meer
04/12/09

Robotdier voor winnaars zeilwagenrace

DEN HELDER - De winnaars van de zeilwagenrace die werd gehouden tijdens de Week van de Techniek in Den Helder en het PET in Velsen Noord, krijgen als prijs een bouwpakket van een robotdier. De prijs zal in januari 2010 op school worden uitgereikt.


Lees meer
27/11/09

Topdrukte tijdens Stoere Meiden Dag

ALKMAAR - Zeker 200 meiden uit groep 8 van verschillende basisscholen in de regio Alkmaar waren aanwezig op de Stoere Meiden Dag. Deze dag werd georganiseerd door het Petrus Canisius College (PCC) in Alkmaar. De school wil meiden interesseren voor een technische beroepsopleiding.


Lees meer
20/11/09

Design Award voor jonge ‘ingenieurs’

VELSEN - Zes scholieren van basisscholen uit de regio Kennemerland ontvingen woensdag 18 november een Kawasaki-mountainbike voor hun ontwerp van een stalen product. Een zevende scholier kreeg voor haar ontwerp de Sprankeltrofee en een rondleiding bij Corus Research aangeboden.


Lees meer
10/11/09

Techno Challenge naar Jet-Net & Universum Career Day

ROTTERDAM - Op 10 en 11 november 2009 vond voor de zevende keer de Jet-Net & Universum Career Day plaats. Dit jaar bouwden de bedrijven, hogescholen en universiteiten hun stands op in de Rotterdamse Van Nelle Ontwerpfabriek. Ook de Techno Challenge was aanwezig om te laten zien aan scholieren wat je in de praktijk voor leuke en nuttige dingen kunt doen met techniek.


Lees meer
01/11/09

Techno Challenge naar Stoere Meiden Dag

ALKMAAR - Het Petrus Canisius College (PCC) aan de Vondelstraat in Alkmaar organiseert 25 november de Stoere Meiden Dag. Het doel van deze dag is het interesseren van meisjes uit groep 8 van de basisschool voor de techniek en voor een technische beroepsopleiding. De Techno Challenge is deze dag aanwezig om en aantal workshops te verzorgen.


Lees meer
29/10/09

Promotie Evenement Techniek weer groot succes

VELSEN - Ruim 1500 leerlingen van groep 8 van basisscholen uit de IJmond bezochten 29 en 30 oktober het Promotie Evenement Techniek. De leerlingen deden enthousiast mee aan de verschillende doe-activiteiten die bedrijven uit de IJmond voor hen hadden georganiseerd. Het was alweer de derde keer dat het PET plaats vond.


Lees meer
28/10/09

Corus verlengt samenwerking met scholen

VELSEN - Techno Challenge-partner Corus en negen Havo/VWO-scholen uit Noord Holland tekenden donderdag 29 oktober een nieuwe Jet-Net-overeenkomst. Het staalconcern en de scholen verlengen daarmee de samenwerking om het bètatechnische onderwijs te verbeteren en de doorstroom naar bètatechnische studies te versterken.


Lees meer
16/10/09

Leerlingen vliegen in een motor glider

In oktober vlogen 20 leerlingen uit het basis- en voortgezetonderwijs in een zogeheten motor glider. Kilian Geluk uit klas H4D van het Huygenwaard uit Heerhugowaard schreef een verslag.


Lees meer
01/10/09

Techno Challenge publiceert eerste lesbrieven

VOGELENZANG - Wie zijn die vaklieden en bètatechnici waar het bedrijfsleven in de toekomst om zit te springen? Dat zijn de ondernemende leerlingen die nu op school goede techniek- en wetenschaplessen krijgen aangeboden. Daarom begint de Techno Challenge al in groep 1 op de basisschool met interactieve lessen die een uitdaging zijn en ook verwondering opwekken.


Lees meer
16/03/09

Techno Challenge officieel van start

VELSEN - Na anderhalf jaar voorbereiding startte de Techno Challenge officieel op 17 maart 2009. De deelnemende organisaties tekenden een intentieverklaring. De bedrijven en scholen gaven daarmee aan zich in te zetten voor de promotie van techniek, wetenschap, innovatie en samenwerking in het onderwijs, van basisschool tot en met universiteit.


Lees meer

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer