Nieuws

Kids bouwen zeilwagens

ALKMAAR - 160 Jongens en meisjes uit groep 8 van verschillende basisscholen in de regio Alkmaar waren aanwezig op de Gouden Handen Dag . Tijdens deze dag verzorgden Techno Challenge-partners Corus en Alliander samen een workshop windenergie.


Tijdens deze workshop bouwden de kids elk hun eigen zeilwagen, die door een ventilator voortgeblazen een zo groot mogelijke afstand moest afleggen. Al doende kregen de bouwers inzicht in het optimaal benutten van de wind en het zo laag mogelijk houden van de luchtweerstand.

 

De workshop kende twee trainingsessies. De kids testten hun voertuigen en hadden de mogelijkheid verbeteringen aan te brengen. Meer zeilen en meer wielen? Of juist minder gewicht in combinatie met een kleiner zeil? Alle mogelijkheden werden geprobeerd. Uiteindelijk wonnen Iris Diktas en Mels Konijn de Afstandsprijs. En was er voor Robyn Visser en Rowdy Huiswoud een prijs voor het mooiste design.

 

De Gouden Handen dag werd georganiseerd door het Petrus Canisius College (PCC) in Alkmaar. De school wil jongeren interesseren voor een technische beroepsopleiding.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer