Nieuws

Promotie Evenement Techniek weer groot succes

VELSEN - Ruim 1500 leerlingen van groep 8 van basisscholen uit de IJmond bezochten 29 en 30 oktober het Promotie Evenement Techniek. De leerlingen deden enthousiast mee aan de verschillende doe-activiteiten die bedrijven uit de IJmond voor hen hadden georganiseerd. Het was alweer de derde keer dat het PET plaats vond.


Het Promotie Evenement techniek wordt georganiseerd om de interesse in de technische sector al in een vroeg stadium op te wekken. Techniek kwam daarom in de breedst mogelijke zin aan bod, op een speelse en leerzame manier. Van metselen en sleutelen, en van houtbewerking tot het benutten van windenergie. Techno Challenge-partners waren ook aanwezig met hun lesbrieven en werkbladen voor het onderwijs. Corus verzorgde de bouw van zeilwagentjes en krukassen. En Toyzon ging met leerlingen radiografisch bestuurbare auto's in elkaar zetten en leerde hen hoe hiermee te rijden.

 

Tevens werden leerkrachten en ouders bewust gemaakt van de goede toekomstmogelijkheden die bij een technische studiekeuze in het verschiet liggen.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer