Nieuws

Techno Challenge naar Jet-Net & Universum Career Day

ROTTERDAM - Op 10 en 11 november 2009 vond voor de zevende keer de Jet-Net & Universum Career Day plaats. Dit jaar bouwden de bedrijven, hogescholen en universiteiten hun stands op in de Rotterdamse Van Nelle Ontwerpfabriek. Ook de Techno Challenge was aanwezig om te laten zien aan scholieren wat je in de praktijk voor leuke en nuttige dingen kunt doen met techniek.


In de stand van de Techno Challenge stond de inmiddels bekende sportwagen. Er waren racebeelden met geregistreerde snelheden en G-krachten te zien. En ook kregen de scholieren een praktijksessie in een racesimulator. Zo beleefden de scholieren wat het is om in een sportauto over het circuit van Zandvoort te rijden. En kregen ze inzicht in het feit dat degene die het snelst rijdt, niet altijd de race wint.

 

Want tijdens een race moet je wel zo snel mogelijk rijden, maar je moet daarbij niet teveel brandstof verbruiken. Als je vaker moet stoppen voor een tankbeurt dan je concurrenten, verlies je kostbare tijd. 


De Techno Challenge Speedster is een snelle straatauto die uitgerust is met een datalogger. De Speedster speelt een belangrijke rol in speciale technieklessen op het circuit van Zandvoort. Tijdens het rijden over het circuit worden allerlei gegevens verzameld zoals snelheid, rempunten, G-krachten en de wijze waarop een bocht wordt ingestuurd. Maar ook de weersomstandigheden, de temperatuur van het asfalt, de temperatuur van de banden en de luchtdruk in de banden worden in de pitbox geregistreerd. 


Door de gegevens uit de dataloggers op de juiste wijze te gebruiken, kun je de kans op de overwinning optimaliseren.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer