Nieuws

Techno Challenge naar Stoere Meiden Dag

ALKMAAR - Het Petrus Canisius College (PCC) aan de Vondelstraat in Alkmaar organiseert 25 november de Stoere Meiden Dag. Het doel van deze dag is het interesseren van meisjes uit groep 8 van de basisschool voor de techniek en voor een technische beroepsopleiding. De Techno Challenge is deze dag aanwezig om en aantal workshops te verzorgen.


Naar verwachting komen er ruim 150 meisjes van verschillende basisscholen uit de omgeving naar het PCC. Dan maken ze kennis met diverse technieken en technische opleidingen, onder meer door zelf de handen uit de mouwen te steken. Leerlingen en docenten van het PCC, en vetegenwoordiogers uit het bedrijfsleven verzorgen de workshops. Tijdens de workshop van de Techno Challenge monteren de meiden mechanische robotdiertjes. Zo krijgen ze onder meer inzicht in aandrijftechniek en de werking van tandwielen.

 

Ook vinden er in de middag speeddatesessies plaats. De meiden maken dan kennis met vrouwen die al in de techniek werkzaam zijn en die vertellen hoe ze daartoe gekomen zijn en wat ze ervan vinden. De leerlingen kunnen de rolmodellen allerlei vragen stellen. De speeddates zijn bestemd voor meisjes uit 2 vmbo kb en 3 vmbo tl van het Petrus Canisius College zelf.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer