Nieuws

Techno Challenge officieel van start

VELSEN - Na anderhalf jaar voorbereiding startte de Techno Challenge officieel op 17 maart 2009. De deelnemende organisaties tekenden een intentieverklaring. De bedrijven en scholen gaven daarmee aan zich in te zetten voor de promotie van techniek, wetenschap, innovatie en samenwerking in het onderwijs, van basisschool tot en met universiteit.


De scholen en bedrijven gaan uitdagend en praktisch lesmateriaal ontwikkelen. Om aan te geven wat het platform daarmee bedoelt, stelde Kawasaki deze middag zeven pre-production motorfietsen en twee 'Mule' utility voertuigen als oefen- en lesmateriaal ter beschikking aan zes VMBO-scholen en het Corus Training Centre. De officiële aftrap van de techno Challenge vond plaats bij Corus, initiatiefnemer van het project.

 

Kawasaki
Hideo Tanaka, Technish Directeur Europa Kawasaki: Toen de vraag kwam of Kawasaki Motors Europe NV geïnteresseerd was in deelname aan de Techno Challenge was er eigenlijk maar 1 antwoord mogelijk, JA. Want net als het moederbedrijf van Corus, Tata, is ook Kawasaki's hoofdvestiging in Japan een zogenaamde "heavy industry", waar niet alleen fraaie motorfietsen worden gebouwd maar ook schepen, vliegtuigen, treinen en afvalverwerkingsfabrieken. "

 

"Een hoogwaardig technisch bedrijf dus die niet om technische mensen heen kan, niet alleen voor het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van al de producten, maar even zo belangrijk, zeker voor hier in Europa en Nederland in het bijzonder, het ondersteunen van de producten die in de markt worden verkocht. Als monteur, instructeur, onderdelen-, accessoire- of garantie specialist of manager, technische mensen zijn onontbeerlijk als het gaat om het merk in stand te houden en hun klanten tevreden."

 

"De Techno Challenge biedt de unieke mogelijkheid om jonge mensen te interesseren voor het technische vak en als dat nog aantrekkelijker wordt gemaakt door te werken aan hoogwaardige technische producten zoals de Kawasaki motorfietsen is dat een unieke kans."

 

Corus
Dook van den Boer, Director Manufacturing Corus:"Aanleiding voor Corus om de Techno Challenge te starten is het structurele tekort aan technici en bèta-afgestudeerden op de arbeidsmarkt in Nederland. Als technologieconcern pur sang erkende Corus de afgelopen jaren de gevolgen. Bèta-technici spelen namelijk een belangrijke rol bij innovaties die voor bedrijven als het onze van groot belang zijn om de concurrentie voor te blijven."

 

"Bèta-technici zijn bovendien belangrijk voor het streven van Nederland om een toonaangevende, hoogwaardige kenniseconomie te zijn. Vandaar dat wij verheugd zijn dat andere bedrijven zich het afgelopen half jaar geschaard hebben achter het initiatief van Corus in IJmuiden om de Techno Challenge op te richten."

 

"De Techno Challenge sluit uitstekend aan bij de doelstellingen van Corus als lerende organisatie, waarin onze eigen opleidingschool, het Corus Training Centre een belangrijke rol speelt"

 

Den Hartogh Logistcs 
Mark Warner, Group Strategic Director: "Transport en Logistiek is een industrie die afhankelijk is van innovatie en techniek. Door het imago dat deze sector heeft, kiezen te weinig studenten en afgestudeerden voor deze sector. Dit leidt ertoe dat de concurrentie- en innovatiekracht van de Nederlandse Transport en Logistieke sector afneemt. Dit terwijl andere Nederlandse sectoren juist opbloeien door innovatie. Transport en Logistiek wordt onterecht niet gezien als aantrekkelijk. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de huidige jeugd en toekomstige bedrijfs- innovators weten waarvoor ze kiezen. Een van die keuzes is Transport en Logistiek. Een dynamische, innovatieve sector. Den Hartogh Logistics neemt deze verantwoordelijkheid en vervult een actieve rol in De Techno Challenge."


Toyzon, importeur voor Tamiy en Lego Technik:
Lex Avis: "Toyzon levert kwaliteitspeelgoed met een hoge educatieve waarde. Wij voeren merken als Tamiya en Lego. Spelen is een belangrijk onderdeel van het leven van kinderen én volwassen. Speelgoed levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van sociale en technische vaardigheden. De Techno Challenge is voor Toyzon een fantastische mogelijkheid om dit in praktijk te brengen."

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer