Nieuws

Topdrukte tijdens Stoere Meiden Dag

ALKMAAR - Zeker 200 meiden uit groep 8 van verschillende basisscholen in de regio Alkmaar waren aanwezig op de Stoere Meiden Dag. Deze dag werd georganiseerd door het Petrus Canisius College (PCC) in Alkmaar. De school wil meiden interesseren voor een technische beroepsopleiding.


Bedrijven verzorgden voor de school een deel van het programma. Zo waren onder meer OBM, VHTO en de Metaalunie aanwezig met een praktische opdracht. Techno Challenge-partner Corus verzorgde een workshop monteren. In groepjes van vijf zetten de meiden kleine robotdiertjes in elkaar. Binnen het uur krioelde de beestjes over de werktafels.

 

's Middags konden de meiden praten met vrouwen die werkzaam zijn in de techniek. Van hen leerden de scholieren dat er heel veel mogelijk is voor vrouwen die willen werken in de techniek.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer