Nieuws

Eerste Toyzon Tamiya Cup groot succes

De eerste Toyzon Tamiya Cup leverde tijdens de finale op 5 maart alleen maar blije gezichten op. Niet alleen de winnaar van elke raceklasse kreeg een prijs, maar er was voor elk deelnemend team een herinneringsbeker.


Ook was er voldoende ruimte in het programma zodat niet alleen de coureurs maar ook de andere teamleden en zelfs sponsors even met de radiografisch bestuurbare modelauto's konden rijden.  

 

  • Winnaar Klassement Buggy: Graag Floris school - Team Pearl
  • Winnaar Klassement Racer: Huygens College
  • Winnaar Klassement Pick-up truck: GSG Schagen

 De Toyzon Tamiya Cup is een wedstrijd waaraan scholen kunnen meedoen die in het bezit zijn van een radiografisch bestuurbare mode auto. Er zijn drie verschillende klassen, te weten voor groep 8, de onderbouw van het voortgezet onderwijs en de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De teams rijden met respectievelijk een buggy, een circuit-racer en met een technisch geavanceerde pick-up truck. 

 

Niet het racen staat centraal in wedstrijd. Het gaat erom welke leerlingen zelf in staat zijn om samen het beste teamresultaat neer te zetten over de verschillende wedstrijdonderdelen waarbij techniek, design, communicatie en teamwork essentieel zijn.  

 

De Toyzon Tamiya Cup werd georganiseerd door hobbyspeciaalzaak Toyzon uit Haarlem. Toyzon levert educatief materiaal met korting aan Techno Challenge-scholen. Met dit educatieve 'speelgoed' wil de Techno Challenge techniek en wetenschap in het onderwijs leuker en uitdagender maken. Als meer scholieren de rol en lol van techniek inzien, zullen ook meer scholieren kiezen voor een technische studierichting.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer