Nieuws

Inschrijving Tamiya Cup van start

De inschrijving voor de Toyzon Tamiya Cup is gestart. De wedstrijd voor scholenteams met radiografisch bestuurbare modelauto’s vindt plaats op 5 maart 2010.


Locatie is het Hoogovens Museum van Corus in Velsen Noord. De wedstrijd begint om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Naar verwachting zullen er zo'n tien teams van verschillende scholen uit de regio meedoen.

 

Wie rijdt het snelst over het parcours? Wie kan het best inparkeren? Maar ook: welk team heeft zijn kleding het best voor elkaar en zorgt voor een heuse teampresentatie? En wie kan het snelst de wielen en de accu vervangen? Kortom, de Tamiya Cup is een wedstrijd voor teams waarbij meer dan alleen het rijden met modelauto's centraal staat.

 

Dagprogramma

Het Hoogovens Museum is vanaf 12.30 uur geopend. Vanaf dat moment kunnen de teams die zich hebben ingeschreven aanmelden bij de starttafel. De teams krijgen in het Hoogovens Museum een plek aangewezen waar ze zich kunnen voorbereiden op de verschillende activiteiten.

 

De wedstrijd vindt plaats tussen 13.30 en 17.00 uur. De verschillende onderdelen zijn:

  • Teampresentatie (o.a. kleding)
  • Technische keuring van de auto
  • Snelheidsrace
  • Pitstop (op tijd wisselen van accu en wielen)
  • Behendigheidsrace

 

De uitslag is om 17.15 uur.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer