Nieuws

Kiezen voor Technologie

In het kader van Jet-Net het Jongeren en technologie Netwerk heeft Tata Steel afgelopen woensdag 17 en donderdag 18 november naast 50 andere bedrijven en het Platform Bèta Techniek meegewerkt aan de Career Day 2010 in Den Haag. Een evenement speciaal voor jongeren uit 4 havo en 5 vwo die voor een natuurprofiel hebben gekozen. Het doel is om deze scholieren te laten zien wat zij later kunnen gaan doen en met welke studierichting ze daar kunnen komen.


Op de Career Day waren ongeveer 3200 leerlingen verdeeld over vier dagdelen in totaal 65 stands. Tata Steel was met vier stands: "Meet wat je niet kunt zien" ; "Ga de strijd aan met de brandstofcel" ; ‘Laat een auto zo veilig mogelijk crashen" ; "De Techno Challenge First Electro League", goed vertegenwoordigd. Het zijn allemaal interactieve programma's geënt op de werkzaamheden bij de verschillende bedrijven, waarbij zij in de workshop 80% laten doen en 20% vertellen.

 

Tata Steel heeft met zijn Techno Challenge een structureel onderwijs ondersteunend programma door de onderwijsketen heen. Jet-Net is daar onderdeel van en richt zich op het Havo, Vwo en Gymnasium. Het Jet-Net bestaat inmiddels uit 167 scholen en 65 bedrijven die één op één samenwerken in zowel de onderbouw en bovenbouw. De Jet-Net scholen waarmee Tata Steel nauw samenwerkt zijn: Kennemer College, Huygens College, Jac P Thijsse College, Bonhoeffer College, Felisenum, Gsg Schagen, Tabor Werenfridus, Jan Arentzs, Tabor Oscar Romero en het Mendel College

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer