Nieuws

Leerlingen winnen zonnecellen

Tien leerlingen van het Tabor d’Ampte College uit Hoorn wonnen 17 februari de Energie Carrousel. Zij kregen een mooie set zonnecollectoren om hun school te voorzien van duurzame energie.


De Energie Carrousel is een wedstrijd op gebied van elektrotechniek waaraan dit jaar zes VMBO-scholen uit de regio meededen. De wedstrijd bestond uit een serie opdrachten die op school werd uitgevoerd en een finaledag waaraan de beste tien leerlingen van elke school mogen deelnemen. 

 

De Energie Carrousel wordt jaarlijks georganiseerd door het bedrijfsleven met als doel de technieklessen op school leuker en uitdagender te maken. Als meer scholieren de rol en lol van techniek inzien, zullen ook meer scholieren kiezen voor een technische studierichting. 

 

Er deden zes scholen mee aan de wedstrijd die plaatsvond op de afdeling Techniek van het Horizon College in Heerhugowaard. Bedrijven die het programma mogelijk maakten waren Techno Challenge partners Corus en Alliander, en Heymans, Croon en Cofely.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer