Nieuws

Scholieren debateren met Corus-directeur tijdens Meet the Boss

Honderd leerlingen van diverse scholen uit Noord Holland gaan op 10 februari in debat met elkaar en met Corus-directeur Hugo Loudon. Wat vinden Havo/VWO-leerlingen van de technologische oplossingen die het bedrijfsleven bedenkt? Zijn deze toereikend of hebben de leerlingen zelf betere ideeën?


De deelnemende scholen zijn de Jac. P. Thijsse (Castricum), het Tabor Werenfridus (Hoorn), het Huygens (Heerhugowaard) en het GSG Schagen. De leerlingen en Loudon gaan aan de hand van stellingen over het bedrijfsleven, over duurzaamheid, over innovatie en over onderwijs in debat. Hugo Loudon brengt zelf ook een stelling in. Bij deze stelling zal 'The Boss' zelf in het strijdperk treden.  

 

Hugo loudon is voorzitter van een driekoppige jury. Zij bepalen welke school zich het beste verweert. Deze school zal op woensdag 31 maart in de Verkadefabriek in Den Bosch in de finale staan en strijden tegen andere scholen in het land. 

 

Meet the Boss wordt georganiseerd door Jet-Net in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut. Jet-Net is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding. Hieraan zijn 50 bedrijven en 167 scholenverbonden. Het netwerk is groeit nog steeds.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer