Nieuws

Tabor Werenfridus wint Meet the Boss

Het Tabor Werenfriduscollege uit Hoorn won woensdag 10 februari Meet the Boss. Deze debatwedstrijd vond plaats in het Congrescentrum van Corus.


The boss was Hugo Loudon, managing director van Corus Packaging Plus. Het debat werd georganiseerd door Jet-Net, een platform van bedrijfsleven, overheid en scholen om techniek in het onderwijs te stimuleren. Corus is daar lid van.

 

Hugo Loudon was onder de indruk van het niveau. Maar vertelde ook: 'Wij hebben weer het één en ander geleerd. Het is ontzettend leuk om te zien hoe alle middelen in de strijd worden geworpen om de ander te overtuigen van jouw gelijk.' Hij benadrukte dat Corus zeer gebaat is bij goedopgeleide mensen in de techniek. 'Wij zijn een innovatief en duurzaam bedrijf dat hoogstaande staalproducten maakt. Dat kunnen we alleen als we continu verbeteren. Daar hebben we jullie bij nodig',  zei hij tegen de jonge debaters.

 

De winnende VWO-6 klas van het Tabor Werenfriduscollege had zich, volgens het juryrapport, 'zeer goed voorbereid', waren wat betreft de argumentatie het meest 'overtuigend', maar lieten ook een sterk staaltje 'teamwork' zien. Naast de beste teamprestatie waren er ook prijzen voor de beste individuele debater, de 'uitglijder van de dag' en de 'gepeperde uitspraak'.

 

De deelnemende scholen waren de Jac. P. Thijsse uit Castricum, het Tabor Werenfridus uit Hoorn, het GSG uit Schagen en het Huygens uit Heerhugowaard.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer