Nieuws

Techno Challenge bij PET IJmond

Op donderdag 4 en vrijdag 5 november organiseert IJmond Veelzijdig voor de 4e keer het Promotie Evenement Techniek IJmond, (PET IJmond). Het is een 2-daags techniekevenement voor groep 8 leerlingen van 40 basisscholen uit de IJmond. Ruim 1400 leerlingen gaan op deze dag praktisch met techniek aan de gang.


Op donderdag 4 en vrijdag 5 november organiseerde IJmond Veelzijdig voor de 4e keer het Promotie Evenement Techniek IJmond, (PET IJmond). Het is een 2-daags techniekevenement voor groep 8 leerlingen van 40 basisscholen uit de IJmond. Ruim 1400 leerlingen gaan op deze dag praktisch met techniek aan de gang.

 

Tata Steel in IJmuiden, ANWB en opleidingsinstituten zetten samen diverse activiteiten op. Het doel is de kinderen te laten zien dat techniek verschillende kanten heeft en een goede keuze is voor de kinderen om zich verder in te ontwikkelen. Techno Challenge heeft een wedstrijd georganiseerd waarbij de winnende basisschool een afstand bestuurbare auto wint. De prijs heeft één voorwaarde, namelijk dat de leerlingen met de auto aan de Tata Steel Techno Challenge RC race in februari 2011 deelnemen.

 

De winnaars van de Techno Challenge zijn:

  • Donderdagochtend 4 november 't Kraaienest (Beverwijk) 33,27 punten
  • Donderdagmiddag 4 november De Triangel (Velsen Noord) 41,2 punten
  • Vrijdagochtend 5 november De Beekvliet (Velserbroek) 43,89 punten
  • Vrijdagmiddag 5 november St. Leonardus (Heemskerk) 46,7 punten

 

Binnenkort wordt de afstand bestuurbare auto overhandigd aan de winnende scholen.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer