Nieuws

Kennisdag First Electro League bij ROC van Amsterdam

De scholieren die deelnemen aan de First Electro League hadden op 7 oktober 2011 hun eerste Kennisdag. Deze vond plaats bij het ROC van Amsterdam.


De scholieren die deelnemen aan de First Electro League hadden op 7 oktober 2011 hun eerste Kennisdag. Deze vond plaats bij het ROC van Amsterdam.

 

Tijdens deze dag maakten de teams voor het eerst kennis met elkaar. De team presenteerden zichzelf en vertelden kort hoever zij  zijn met de verschillende onderdelen van het project. Hij bleek dat er al enkele teams erg ver zijn met het zoeken naar sonsors en het designen van de teamkleuren op de kart. De meeste teams moeten nog beginnen met het businessplan.

 

Informatiemarkt
Na de presentaties was er een informatiemarkt. Hier konden de scholieren informatie krijgen over de verschillende onderdeleen van het project. Zo konden ze bijvoorbeeld aan deskundigen uit het bedrijfsleven vragen hoe ze het best sponsors warm kunnen krijgen om geld of tijd in hun team te steken. Michel Dekker (Hytruck), lid van de technische commissie van de First electro League, legde uit hoe de kart moet worden opgebouwd. Hij reikte de accubak uit aan de teams, met als doel dat dze conform de door hem gemaakte handleiding wordt bevestigd op de kart. 

 

Innovatie
Ook was industrieel designer  Alexander Bannink aanwezig om de teams op weg te helpen hoe ze verbeteringen aan de kart tot stand moeten brengen. "Het is niet de bedoeleing dat je de zaag pakt om het bodywork aan te pakken. We verwachten dat je eerst je idee op papier zet en daarbij ook duidelijke schetsen maakt." Hij maakte ze met leuke anekdotes duidelijk hoe voertuigverbeteringen in de automobielindustrie stap voor stap tot stand komen.

 

Vervolg
In januari 2012 is er weer een Kennisdag. Deze zal plaatsvinden bij Alliander in Harderwijk.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer