Nieuws

Scholieren op cursus bij Tata Steel

Zestig leerlingen van scholen uit de regio volgden onlangs een cursus bij Tata Steel. De cursisten nemen deel aan de First Electro league. Dit is een competitie tussen scholen met elektrisch aangedreven karts. De cursus gaat in op de zeer strenge veiligheidsregels en spelregels van deze competitie die dit najaar start.


Tata Steel was gastheer van de cursus. Niet alleen omdat het staalbedrijf initiatiefnemer is van de First Electro League, maar juist omdat Tata Steel de ambitie heeft: we doen het veilig of we doen het niet. In september vindt het theorie-examen plaats. Het praktijkexamen volgt dit najaar tijdens de evenementen op Circuit park Zandvoort en het Midland Circuit in Lelystad.

 

De scholieren waren afkomstig van ROC's uit Amsterdam, Hoofddorp en Almere, het Technisch College Velsen en het Felisenum in Velzen Zuid.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer