Nieuws

Nieuws 2012

07/04/13

Deelnemers Tata Steel RC Cup bekend

Stichting Techno Challenge -een initiatief van Tata Steel- organiseert op vrijdag 12 april bij Model Auto Club Heemstede een wedstrijd voor scholen met radiografisch bestuurbare auto’s. Aan deze RC Cup doen 23 teams mee, van scholen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.


Lees meer
14/10/12

Inschrijving Tata Steel RC Cup van start

De inschrijving voor de Tata Steel RC Cup is gestart. De wedstrijd voor scholenteams met radiografisch bestuurbare modelauto’s vindt plaats op 12 april 2013. Naar verwachting zullen er ruim dertig teams uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs meedoen.


Lees meer
07/10/12

Lancering Jet-Net Enterprise Cup

Het Jongeren en Technologie Netwerk (Jet-Net) en Tata Steel lanceren op 10 oktober de Jet-Net Enterprise Cup. In deze competitie rijden teams van verschillende scholen met zeer geavanceerde, elektrische aangedreven, radiografisch bestuurbare modelauto’s tegen elkaar. De competitie op gebied van duurzame mobiliteit is opgezet om scholieren uit te dagen met wetenschappelijk, praktisch en eigentijds lesmateriaal en enthousiast te krijgen voor vervolgstudies in de wetenschap en techniek.


Lees meer
24/06/12

Winnaars 1e First Electro League

Het gezamenlijke team van het Technisch College Velsen en het Felisenum heeft dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept in de First Electro League kartcompetitie.


Lees meer
11/05/12

Scholieren vliegen in motorglider

Scholieren vlogen zaterdag 12 mei zelf met een zogeheten motorglider. Instructeurs stijgen op met draaiende motor. De scholieren bestuurden in de lucht de kist als zweefvliegtuig. Zelf vliegen is onderdeel van het uitgebreide Techno Challenge programma waaraan scholieren op verschillende scholen in Zuid Kennemerland meedoen. Een verslag van Samuel Tiersma van de Leonardo School.


Lees meer
26/04/12

Kennemer College wint eerste race First Electro League

Het raceteam van het Kennemer College uit Heemskerk heeft vandaag op het circuit van Zandvoort de eerste race van de First Electro League gewonnen. Leerlingen van negen scholen uit heel Nederland gaan in deze duurzame raceklasse op echte circuits met elkaar de strijd aan in zelfgebouwde elektrisch aangedreven karts. Daarbij worden geluidloos snelheden gehaald van 80 km per uur.


Lees meer
19/04/12

Felisenum wint Tata Steel RC Cup

Het Felisenum uit Velsen Zuid won vrijdag 20 april de Tata Steel RC Cup. Het team met jongens en meiden van het gymnasium scoorde goed op snelheid, design en sponsoring.


Lees meer
16/04/12

Kabinet pakt tekort technici aan

Het kabinet zet een nieuw offensief in tegen oplopende personeelstekorten in de techniek. Samen met onderwijsinstellingen en bedrijfsleven kiezen de ministers van EL&I, OCW en SZW voor een aanpak die meer jongeren overtuigt dat een carrière in de techniek de toekomst heeft. Ministers Verhagen, Van Bijsterveldt en Kamp presenteerden het kabinetsplan op maandag 16 april tijdens een gemeenschappelijk werkbezoek aan het Kennemer College in Heemskerk. Het Kennemer College neemt deel aan Techno Challenge activiteiten zoals de RC Cup, Sunrider Rally en First Electro League.


Lees meer
05/04/12

Programma Tata Steel RC Cup

Het programma van de Tata Steel RC Cup is bekend. De wedstrijden vinden plaats op 20 april bij Model Auto Club Heemstede.


Lees meer
01/04/12

26 Teams in actie tijdens Tata Steel RC Cup

De derde Tata Steel RC Cup vindt plaats op vrijdag 20 april op de buitenbaan van Model Auto Club Heemstede. Het is een wedstrijd voor basisscholen en scholen uit het voortgezet onderwijs (VMBO, Havo en VWO).


Lees meer
22/03/12

Testdag First Electro League

Circuit Park Zandvoort was het decor voor het testen van de elektro superkarts. Alle scholen waren aanwezig om hun kart over het snele asfalt te laten flitsen.


Lees meer
27/01/12

Veel bagage na kennisdag First Electro League

Met volbeladen auto's gingen de teams die meedoen aan de First electro League afgelopen vrijdag weer naar huis. De zogeheten kennisdag was er namelijk niet alleen om ervaringen uit te wisselen en vragen beantwoord te krijgen. Deze dag was er ook om de accu's, de motoren, bansdensets en overige onderdelen in ontvangst te nemen.


Lees meer
02/01/12

Kennisdag First Electro League

Op 27 januari is er voor de teams van Regionale Opleidingscentra (ROC's) die meedoen aan de First Electro League weer een zogeheten kennisdag. De scholieren volgen workshops en krijgen praktijkinstructies zodat zij de komende weken hun elektrisch aangedreven kart zelf kunnen opbouwen. De leerlingen zien deze dag ook voor het eerst het rijdende prototype met de sterkere elektromotor die bovendien watergekoeld zal worden.


Lees meer

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer