Nieuws

26 Teams in actie tijdens Tata Steel RC Cup

De derde Tata Steel RC Cup vindt plaats op vrijdag 20 april op de buitenbaan van Model Auto Club Heemstede. Het is een wedstrijd voor basisscholen en scholen uit het voortgezet onderwijs (VMBO, Havo en VWO).


De derde Tata Steel RC Cup vindt plaats op vrijdag 20 april op de buitenbaan van Model Auto Club Heemstede. Het is een wedstrijd voor basisscholen en scholen uit het voortgezet onderwijs (VMBO, Havo en VWO). Teams van de scholen rijden met  radiografisch bestuurbare auto's. Aan deze RC Cup doen dit jaar 26 teams mee van achttien scholen.

 

Het gaat bij de RC Cup niet alleen om snel en behendig rijden. De teams worden ook beoordeeld op rolverdeling en samenwerking, de prestaties in de pits, het design van de auto en of de teams sponsors aan zich hebben weten te binden.

 

Deelnemende basisscholen
Graaf Florisschool (Vogelenzang)
Bornwaterschool (Bloemendaal)
Vondelschool (Aerdenhout)
Schoolvereniging Aerdenhout-Bentveld  
Jeugdhonk (Vogelenzang) 
Josef School (Vogelenzang)
Bloemendaalse Schoolvereniging 
Aloysiusschool (Overveen)
De Beekvliet (Velserbroek)
Leonardoschool (Velserbroek)
St. Leonardus (Heemskerk)
De Regenboog (Alkmaar)

 

Deelnemers voortgezet Onderwijs
Technisch College Velsen
Tabor Oscar Romero (Hoorn)
Kennemer College (Beverwijk) 
Het huygens (Heerhugowaard)
Felisenum (Velsen Zuid)
Bonhoeffer College (Castricum)

 

Techniekpromotie
Stichting Techno Challenge organiseert voor scholieren uitdagende wedstrijden waarbij techniek, teamwork en ondernemerschap centraal staan. Doel van deze zogeheten 'challenges' is scholieren kennis te laten maken met techniek

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer