Nieuws

Deelnemers Tata Steel RC Cup bekend

Stichting Techno Challenge -een initiatief van Tata Steel- organiseert op vrijdag 12 april bij Model Auto Club Heemstede een wedstrijd voor scholen met radiografisch bestuurbare auto’s. Aan deze RC Cup doen 23 teams mee, van scholen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.


Het gaat bij de RC Cup niet alleen om snel en behendig rijden. De teams worden ook beoordeeld op rolverdeling en samenwerking, de prestaties in de pits (o.a. accu wisselen), het design van de auto en of de teams sponsors aan zich hebben weten te binden.

 

Techniek in het onderwijs
Stichting Techno Challenge organiseert voor scholieren uitdagende wedstrijden waarbij techniek, teamwork en ondernemerschap centraal staan. Doel van deze zogeheten 'challenges' is scholieren kennis te laten maken met techniek in de praktijk, ter stimulering van het beta-onderwijs.

 

Deelnemers
Er doen 33 teams mee van twintig scholen. De deelnemende basisscholen zijn: Paradijsvogel (Vogelenzang), Bornwaterschool (Bloemendaal), Vondelschool  (Aerdenhout), Schoolvereniging Aerdenhout-Bentveld, Jeugdhonk Vogelenzang, Bloemendaalse Schoolvereniging, Aloysiusschool (Overveen),De Beekvliet, en Beekvliet Leonardo (Velserbroek), De Regenboog (Alkmaar) en St. Leonardus (Heemskerk).

 

Uit het voortgezet onderwijs doen mee: Technisch College Velsen, Kennemer College Beverwijk Felisenum (Velsen-Zuid), Bonhoefferer College (Castricum), Mendelcollege (Haarlem), en  't Hageveld (Heemstede). Ook doet er een team mee dat bestaat uit studenten van de PABO InHolland uit Alkmaar.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer