Nieuws

Kennemer College wint eerste race First Electro League

Het raceteam van het Kennemer College uit Heemskerk heeft vandaag op het circuit van Zandvoort de eerste race van de First Electro League gewonnen. Leerlingen van negen scholen uit heel Nederland gaan in deze duurzame raceklasse op echte circuits met elkaar de strijd aan in zelfgebouwde elektrisch aangedreven karts. Daarbij worden geluidloos snelheden gehaald van 80 km per uur.


Het Kennemer College uit Heemskerk sleepte in Zandvoort de eerste prijs in de wacht. Het Nova College uit Hoofddorp mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. Het team van het ROC Amsterdam kreeg de derde prijs. 

 

Van alle markten thuis
De scholieren hebben maanden naar deze racedag toegewerkt. En ze moeten van alle markten thuis zijn. Ze hebben hun kart zelf in elkaar gezet, innovaties bedacht en onderhoud gepleegd, maar zijn ook bezig geweest met het werven van sponsors, design en communicatie. Net als in de Formule 1 speelt samenwerking in deze raceklasse een cruciale rol. Je moet op alle fronten optimaal als team functioneren. De racende scholierenteams worden beoordeeld op snelheid, behendigheid, design, ondernemerschap, techniek & wetenschap, communicatie en innovatie. Ook wordt gekeken naar wie het meest energiezuinig heeft gereden.

 

Veiligheid
De elektrisch aangedreven superkarts zijn uitgebalanceerde racewagens met een aerodynamisch bodywork, hoogwaardige schijfremmen en een geavanceerde ophanging. De karts van de First Electro League zijn begrensd tot 80 km/uur. Het chassis van de karts is opgebouwd met onder meer een watergekoelde elektromotor, een accu en accubak, motorsteun en motormanagementsysteem. Voor de veiligheid zijn de karts uitgerust met een zespuntsgordel, noodstop, rolbeugel en een achteruit. De coureurs moeten een licentie halen om de 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer