Nieuws

Kennisdag First Electro League

Op 27 januari is er voor de teams van Regionale Opleidingscentra (ROC's) die meedoen aan de First Electro League weer een zogeheten kennisdag. De scholieren volgen workshops en krijgen praktijkinstructies zodat zij de komende weken hun elektrisch aangedreven kart zelf kunnen opbouwen. De leerlingen zien deze dag ook voor het eerst het rijdende prototype met de sterkere elektromotor die bovendien watergekoeld zal worden.


De First Electro League is een unieke scholencompetitie. Dit voorjaar gaan de elektrisch aangedreven superkarts voor het eerst van start op het circuit in Zandvoort. De voorbereidingen zijn sinds de lancering in september 2010 in volle gang. Twaalf teams van acht scholen uit heel Nederland maken uit welk team het beste presteert op gebied van design, innovatie, communicatie, teamwork en duurzaam rijden.   

 

Theorie en praktijk 
Tijdens de kennisdag zien de monteurs van de scholenteams hoe de kart moet worden opgebouwd. Zij krijgen die dag ook de belangrijkste onderdelen uitgereikt, zoals de elektromotor, de waterkoeling en de bijbehorende kabels. Voor de teamleden die zich bezig houden met het businessplan,  PR / sponsoring en het design van de teamkleding en de kart zijn er ook gerichte workshops. 

 

Kennis delen
Professionals van bedrijven die de First Electro League mogelijk maken of een warm hard toedragen delen deze dag hun kennis met de scholieren. De kennisdag vindt plaats bij de Alliander-vestiging in Harderwijk. Eerder waren er al kennisdagen bij het ROC van Amsterdam en bij Tata Steel in Velsen Noord.  

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer