Nieuws

Lancering Jet-Net Enterprise Cup

Het Jongeren en Technologie Netwerk (Jet-Net) en Tata Steel lanceren op 10 oktober de Jet-Net Enterprise Cup. In deze competitie rijden teams van verschillende scholen met zeer geavanceerde, elektrische aangedreven, radiografisch bestuurbare modelauto’s tegen elkaar. De competitie op gebied van duurzame mobiliteit is opgezet om scholieren uit te dagen met wetenschappelijk, praktisch en eigentijds lesmateriaal en enthousiast te krijgen voor vervolgstudies in de wetenschap en techniek.


De Jet-Net Enterprise Cup is een nieuwe raceklasse van de Tata Steel RC Cup, een competitie tussen basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs die door stichting Techno Challenge wordt georganiseerd. De Jet Net Enterprise Cup onderscheidt zich van de andere klasse door het niveau van de autotechniek en de deelnemers.

 

In de Enterprise Cup rijden alleen bovenbouw leerlingen van het VWO die bewust gekozen hebben voor een bètaprofiel. De auto waarmee zij rijden is de Cobra GTevan het merk Serpent. De auto wordt als bouwpakket in bruikleen gegeven aan de deelnemende scholen door stichting Techno Challenge. De Cobra GT is een  4-wiel aangedreven  model racewagen met electro-aandrijving, met een topsnelheid van 80 km/h. De Cobra GT is voorzien van 3 differentiëlen, onafhankelijke wielophanging, oliegevulde en volledig instelbare  schokbrekers en stabilisatoren, Het racechassis is volledig instelbaar. De auto moet via een laptop worden afgesteld voor de beste wegligging, net zoals in de Formule 1.

 

Jet-Net directeur Gerard Jacobs zal de modelauto's uitreiken aan scholieren van Het Hageveld (school voor hoogbegaafden uit Heemstede), Tabor Oscar Romero (Hoorn), Kennemer College (Beverwijk), Mendel College (Haarlem), Felisenum (Velsen-Zuid) en het Bonhoeffer College (Castricum). Na de uitreiking zal wereldkampioen modelauto-racen Michael Salven een demonstratie geven met de Serpent Cobra GTe.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer