Nieuws

Testdag First Electro League

Circuit Park Zandvoort was het decor voor het testen van de elektro superkarts. Alle scholen waren aanwezig om hun kart over het snele asfalt te laten flitsen.


Circuit Park Zandvoort was het decor voor het testen van de elektro superkarts. Alle scholen waren aanwezig om hun kart over het snele asfalt te laten flitsen. Helaas lukte het niet alle teams om de pits te verlaten. Problemen in de communicatie tussen laders en accu's zorden ervoor dat vijf karts niet in beweging kwamen.

 

Natuurlijk een domper voor de organisatie die graag alle karts op de baan had gehad. Maar veel meer was het een domper voor de scholieren die na een dag sleutelen weer naar huis gingen zonder gereden te hebben. "Het is net echte autosport", zo verklaarde een van de docenten.

 

Michel Dekker van Hytruck reageerde daarop door te stelen dat "we niet moeten vergeten dat we met een uniek project bezig zijn. Nog niemand heeft een elektrisch aangedreven superkart gebouwd en dus kan er wel eens iets anders verlopen dan je van te voren had verwacht."

 

De organisatie en elveranciers van de laders en accu's doen er alles aan om de problemen op te lossen.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer