Nieuws

Winnaars 1e First Electro League

Het gezamenlijke team van het Technisch College Velsen en het Felisenum heeft dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept in de First Electro League kartcompetitie.


Het gezamenlijke team van het Technisch College Velsen en het Felisenum heeft dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept in de First Electro League kartcompetitie. Leerlingen van negen scholen uit heel Nederland gingen in deze duurzame raceklasse met elkaar de strijd aan in zelfgebouwde elektrisch aangedreven karts. De First Electro League is een Techno Challenge project. Staalfabrikant Tata Steel en netwerkbedrijf Alliander hebben Techno Challenge opgericht om VMBO-, MBO- en HBO-scholieren op een aansprekende en uitdagende manier in contact te laten komen met werken in de techniek.

De jury prijst het organisatievermogen van het winnende team. De taakverdeling was helder, het team wist de krant te halen en was ook te vinden op open dagen en evenementen. Het sponsorplan zorgde voor inbreng van zowel grote als kleine sponsors en een deel van de opbrengst ging naar een goed doel. Ook de teamsfeer werd geprezen, evenals het consequent doorvoeren van het wit en paars van beide scholen in het design van de kart, de teamkleding en de website. Het Friesland College uit Heerenveen gaat met de tweede prijs naar huis. De derde prijs is gewonnen door het Kennemer College uit Beverwijk.

 

Van techniek tot business plan

 De leerlingen worden tijdens deze competitie niet alleen beoordeeld op de raceprestaties van hun team. Ze moeten namelijk ook een eigen businessplan maken, sponsors werven, hun externe communicatie regelen en innovaties bedenken om de prestaties van hun zelfgebouwde kart verder te verbeteren.

 

Groene racewagens

De elektrisch aangedreven racewagens hebben een aerodynamisch bodywork, hoogwaardige schijfremmen en een geavanceerde ophanging. Ze kunnen een snelheid van 80 km/uur halen. Er is veel aandacht voor de veiligheid van de coureurs. De auto's zijn uitgerust met een zespuntsgordel, noodstop, rolbeugel en een achteruit.

 

Deelnemende scholen

  • Nova College, Hoofddorp
  • ROC Amsterdam, Amsterdam
  • Graafschap College, Doetinchem
  • Drenthe College, Emmen
  • Radius College, Breda
  • Friesland College, Heerenveen
  • Kennemer College, Heemskerk
  • Technisch College Velsen / Gymnasium Felisenum, Velsen

Partners

De First Electro League is een initiatief van Alliander en Tata Steel, ondersteund door een aantal partnerorganisaties: Alexander Bannink Industrieel Design, Historische Auto Ren Club (HARC), HyTruck en MSKart.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer