Nieuws

Nieuws 2014

23/10/14

PET IJmond maakt scholieren enthousiast voor techniek

REGIO IJMOND - IJmondiale basisscholieren uit de groepen 7 en 8 kunnen volgende week op 30 en 31 oktober kennismaken met techniek. Doel van het Promotie Evenement Techniek (PET) IJmond 2014 is om de jeugd te laten zien dat techniek uitdagend, dynamisch en vooral heel erg leuk is.


Lees meer
02/10/14

Techno Challenge is steunpunt Jet-Net Junior

AMSTERDAM - Op woensdag 1 oktober gaf Staatssecretaris Dekker van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de Amsterdam Arena de aftrap voor het Actieplan “Kiezen voor Technologie”. Onderdeel daarvan was het benoemen van vijf landelijke steunpunten voor techniekonderwijs voor basisscholen. Tata Steel - Techno Challenge is een van deze zogeheten Jet-Net Junior hubs.


Lees meer
18/09/14

André Kuipers ontmoet 1.400 leerlingen

VELSEN - Ruim 1.400 leerlingen van basisscholen uit de IJmond gingen uit hun dak toen astronaut André Kuipers met een helikopter op het gras in het Telstar stadion landde op 18 september. Hij werd onthaald door een erehaag van kinderen in zelfgemaakte astronautenpakken.


Lees meer
09/09/14

Leerlingen testen kennis in techniekcompetitie

DRIEHUIS - Leerlingen van de Duin en Kruidberg MAVO uit Driehuis wonnen op de Check de Techniek prijs bij Tata Steel.. Uit handen van Jan Hoenselaar, Chief Engineer bij Tata Steel in IJmuiden, ontvingen ze een oorkonde en een bon om te lasergamen bij De Vuurlinie in Beverwijk.


Lees meer
06/09/14

Netwerkbijeenkomst over techniek en arbeidsmarkt

VELSEN - De overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers slaan de handen ineen om het tekort aan technisch geschoold personeel op te lossen. Tijdens het netwerksymposium ‘IJmond - Techniekregio in de Metropoolregio Amsterdam’, een initiatief van de gemeente Velsen, werden op 6 september de actuele ontwikkelingen rondom de arbeidsmarkt en techniek besproken.


Lees meer
27/08/14

Intentieverlaring om techniekopleidingen te verbeteren

BEVERWIJK - Het Nova College ondertekende op 27 augustus met Tetrix Techniek opleidingen, Bouwmensen Kennemerland en Installatiewerk Noord-Holland een intentieverklaring. Doel is nauw samenwerken door techniekopleidingen en trainingen verder toekomstbestendig te maken. Dit is een eerste stap om uiteindelijk het regionale technisch mbo-onderwijs samen met het bedrijfsleven vorm te geven.


Lees meer
24/06/14

Rally ligfietsen door de duinen

WIJK AAN ZEE - Leerlingen van scholen uit de regio gaan vrijdag 27 juni deelnemen aan de Sunrider Rally, een wedstrijd voor ligfietsen door de duinen van Wijk aan Zee en Heemskerk.


Lees meer
11/06/14

Felisenum wint First Electro League

LELYSTAD - Het team van het Felisenum Gymnasium uit Velsen Zuid heeft dit jaar op de kartbaan in Lelystad de First Electro League gewonnen. Het team blonk uit in de klassen Snelheid en Communicatie en scoorde ook hoog op Innovatie. Het team verzamelde in totaal 171,5 punten, genoeg voor de eindoverwinning. Het team was ook de beste in de editie van 2012.


Lees meer
24/05/14

Techno Challenges doet mee aan Zomerfestival Delft

DELFT - De Techno Challenges was op 23 en 24 mei aanwezig tijdens het Zomerfestival in Delft. De Techno Challenge demonstreerde samen met Jet-Net en leerlingen van het Felisenum tijdens het goed bezochte evenement de superkarts,waarmee de stichting kiezen voor techniek onder jongeren promoot.


Lees meer
23/05/14

ECL lid van Jet-Net

HAARLEM - Het Eerste Christelijk Lyceum Haarlem (ECL) is lid geworden van Jongeren & Technologie Netwerk Nederland (Jet-Net). Auke van der Wal, rector van de school tekende namens de school het convenant met Ronald Baar van Serpent, vertegenwoordiger van het cluster bedrijven dat met de school gaat samenwerken.


Lees meer
22/05/14

Bonhoeffer College wint RC Cup 2014

HEEMSTEDE - De Tata Steel RC Cup is een scholenwedstrijd bedoeld om kinderen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met techniek. Na maandenlang van bouwen en testen mochten de teams op vrijdag 23 mei eindelijk hun kunsten laten zien op de Model Auto Club in Heemstede. Met 33 radiografisch bestuurbare autootjes streden ze om de cup.


Lees meer
29/04/14

33 Teams strijden om RC Cup 2014

Dit jaar strijden er 33 teams om de prijzen die er tijdens de RC Cup 2014 zijn te behalen. In de Traxxas Klasse nemen 22 teams het tegen elkaar op. In de Serpent Klasse doen 11 teams mee. De RC Cup vindt plaats bij Model Auto Club Heemstede op vrijdag 23 mei 2014.


Lees meer
23/04/14

Het is weer Girsday

VELSEN - Net als veel andere bedrijven in Noord Holland deed Tata Steel ook dit jaar weer mee aan Girlsday, een landelijk activiteit waarmee bedrijven en scholen meiden laten zien hoe leuk en uitdagend techniek is. Op donderdag 24 april bezochten 24 meiden uit groep 7 en 8 Tata Steel in Velsen Noord.


Lees meer
27/03/14

Bètafestival op Regius College Schagen

SCHAGEN - Ieder jaar organiseert het Regius College in Schagen een bètafestival voor alle HAVO/VWO brugklassen. De scholieren maakten tijdens het festival op een speelse en actieve manier kennis met techniek en wetenschap.


Lees meer
18/03/14

Technische talenten vallen in de prijzen

UITHOORN - Drie leerlingen van het Technisch College Velsen zijn in de prijzen gevallen bij de regiofinale van de Junior Vakkanjer Wedstrijden.


Lees meer
10/03/14

Eerste innovatieproject Techniek Campus van start

Om de lJmond economisch te kunnen blijven ontwikkelen, is efficiënter gebruik van grondstoffen en energie nodig. Gebruik van restwarmte dat vrij komt bij productieprocessen zou hierin een rol kunnen spelen.


Lees meer
09/03/14

Techniekpromotie centraal op duurzame bedrijven dag

VELSEN - ln het Congrescentrum van Tata Steel vond maandag 10 maart de innovatieve en duurzame bedrijvendag plaats. Circa 200 ondernemers en 160 VMBO-leerlingen kwamen op het evenement af. Hoogtepunt in de ochtend was de komst van André Kuipers.


Lees meer
04/03/14

Huygens College wint debatwedstrijd

HEERHUGOWAARD - Havo/VWO-leerlingen uit de bovenbouw van het Huygens College uit Heerhugowaard wonnen bij Tata Steel in IJmuiden de debatwedstrijd Meet-the-Boss. De prijs voor beste individuele debater ging naar Valentijn van der Poll van het Huygens College. “Valentijn was inhoudelijk ijzersterk, bouwde zijn betoog goed op en had zich duidelijk terdege voorbereid”, aldus “Boss” Govert Kockelkoren, directeur Manufacturing Rolling & Coating bij Tata Steel in IJmuiden.


Lees meer
28/01/14

Techniek Campus bezoekt Brainport Eindhoven

EINDHOVEN - Op initiatief van de Techniek Campus bezochten 35 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, onderwijs en gemeenten op 28 januari de Brainport Regio Eindhoven. Het werd een uniek kijkje achter de schermen van ‘de slimste vierkante kilometer van Nederland’. Belangrijkste conclusie: samenwerken betekent ook risico’s en opbrengsten durven delen.


Lees meer
23/01/14

Leerlingen bouwen een T-Ford

HILLEGOM - Al jaren bouwen leerlingen van de Academy van Tata Steel als onderdeel van hun opleiding werktuigbouw vijf trapskelters. Als de skelters klaar zijn worden de voertuig aangeboden aan basisscholen uit de omgeving. Dit project krijgt nu een nieuwe dimensie, met dank aan het Ford Museum uit Hillegom.


Lees meer
07/01/14

Van der Mey College van start met ligfiets

ALKMAAR - Op het Van der Meij College in Alkmaar was het op 8 januari tijd voor een feestje. Jan van Run, gedeputeerde van de provincie Noord Holland kwam op werkbezoek en nam een grote kist mee. In de kist zat het bouwpakket van een Sunrider ligfiets.


Lees meer

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer