Nieuws

Nieuws 2016

01/12/16

Een goed idee is (leef)tijdloos!

VELSEN - Tata Steel was op 1 december gastheer van de Junior Innovation Challenge. De finale van de wedstrijd om het beste innovatieve idee van scholieren vond plaats in het congrescentrum. De Junior Innovation Challenge is een landelijke competitie die wordt georganiseerd om scholieren de kans te geven mee te denken over innovatie in Nederland. Alle basis- en middelbare scholen in Nederland kunnen meedoen aan deze innovatiewedstrijd.


Lees meer
25/11/16

Enthousiasmeren voor technologie tijdens Jet-Net Career Day

ALKMAAR - Op woensdag 23 en donderdag 24 november 2016 vond de Jet-Net Career Day West plaats in evenementencentrum Hal 25. Zo’n 1.400 leerlingen van Havo- en VWO-scholen uit Flevoland, Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland maakten kennis met technologie, wetenschap en met de bedrijven daarachter. De focus lag deze dagen op zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden of rekenen. Kortom: ervaren!


Lees meer
17/11/16

Inspiratiedag toekomstgericht onderwijs

SCHAGEN - Leerkrachten die de Post HBO-opleiding Specialist Toekomstgericht Onderwijs volgen, bezochten 17 november de Jet-Net Junior hub van Noord Holland. In het hart van de Techport-regio bij Tata Steel zagen zij niet alleen inspirerende voorbeelden van technisch onderwijs, de leerkrachten ondervonden ook zelf hoe leuk en uitdagend technisch onderwijs is.


Lees meer
15/11/16

Pabo-studenten maken kennis met techniek

HAARLEM - Studenten van de Pabo InHolland Haarlem bezochten maandag 14 november de Jet-Net Junior hub van Noord Holland. Gevestigd bij de Academy van Tata Steel en rijk voorzien van twee technieklokalen voor doe-activiteiten voor basisschoolleerlingen was dit de ideale locatie om de techniekweek van InHolland te beginnen.


Lees meer
01/11/16

Finale Junior Innovation Challenge

VELSEN - Dit jaar is Tata Steel host van de Junior Innovation Challenge. De finale van de wedstrijd om het beste innovatieve idee van scholieren vindt plaats op 1 december in het congrescentrum van het staalbedrijf.


Lees meer
27/10/16

Voorwegschool wint Sail Challenge

BEVERWIJK - De Voorwegschool uit Heemstede won 27 oktober de Techport Sail Challenge. Zij behaalden de hoogste totaalscore in de vier verschillende categorien waarin punten te verdienen waren.


Lees meer
07/10/16

1200 leerlingen naar PET Hoorn

Tijdens het Promotie Event Techniek (PET) op 6 oktober in Hoorn organiseerden bedrijven, het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en opleidingsbedrijven technische en wetenschappelijke activiteiten voor leerlingen uit groep 7.


Lees meer
07/10/16

1550 Leerlingen bezoeken PET IJmond

BEVERWIJK - Op donderdag 6 en vrijdag 7 oktober 2016 maakten 1550 leerlingen van de basisscholen in de lJmond kennis met de vele kanten die zij op kunnen als ze kiezen voor leren en werken in de techniek. Dit jaar vond de jubileum editie plaats op een voor het PET lJmond nieuwe locatie in de sporthal De Walvis in Beverwijk. Onder de vlag van Techport hebben ook dit jaar weer veel bedrijven en onderwijsinstellingen zich ingezet om leerlingen van het basisonderwijs met meer Oan éO workshops enthousiast te maken voor de boeiende wereld van Techniek.


Lees meer
26/09/16

Pilot met Stoere Beroepen

WARMENHUIZEN - In Warmenhuizen loopt sinds deze maand bij basisscholen De Torenven en De Doorbraak een pilot van het nieuwe het onderwijsprogramma Stoere Beroepen. Kern van dit programma is een bedrijfsbezoek, waarbij het werk, de beroepen, de techniek en de sector waarin het bedrijf actief is centraal staan. Met Stoere Beroepen gaan de scholen een duurzame relatie aan met een bouw- en zaadveredelingsbedrijf in de directe omgeving van de school.


Lees meer
22/09/16

Groei aantal Promotie Evenementen Techniek

HAARLEM - In Noord Holland werken de Jet-Net Junior hub en het Expertisecentrum Wetenschap & Techniek samen aan een infrastructuur van jaarlijkse Promotie Evenementen Techniek (PET). De ambitie is om in elke subregio van de provincie bedrijven en scholen samen te laten werken aan activiteiten die passen in de actielijn Kiezen voor Technologie. Een PET is daar onderdeel van.


Lees meer
20/09/16

Scholen starten met Sail Challenge

BEVERWIJK - De Techport Sail Challenge is dit jaar op 27 oktober. Op die dag tonen twintig teams van basisscholen hun zeilvaardigheden tijdens de wedstrijd in de haven van Beverwijk. Deze week zijn de eerste modelboten in bruikleen gegeven aan basisscholen in onder meer Beverwijk, Velsen, Sint Maartensbrug en Haarlemmermeer.


Lees meer
20/09/16

Nova College wint eerste kartwedstrijd

VENRAY - Raceway Venray was 20 september het decor van de eerste wedstrijd van de First Electro League dit schooljaar. Het team van het Nova College uit Beverwijk college scoorde goed tijdens de regelmatigheidsproef in de ochtend en won 's middags ook de eerste race.


Lees meer
13/09/16

Finale Meet the Boss op 6 april 2017

De landelijke finale van debatwedstrijd Meet the Boss zal plaatsvinden op donderdag 6 april 2017. Zodra de Jet-Net bedrijven hun voorronde hebben ingepland, zullen Jet-Net scholen benaderd worden om deel te nemen aan deze regionale voorrondes.


Lees meer
07/07/16

Ondertekening meerjarig samenwerkingscontract Tata Steel IJmuiden B.V. en ROC Nova College

Op woensdag 6 juli jl. is de samenwerking tussen Tata Steel IJmuiden B.V. en het Nova College wederom bekrachtigd met het tekenen van een nieuw contract voor de periode van drie jaar. Naar volle tevredenheid leidt het Nova College de medewerkers van Tata Steel op in de trainingslokalen van de locatie Academy Tata Steel en in theorielokalen van Nova College locatie Beverwijk.


Lees meer
04/07/16

PET IJmond in de Sporthal Beverwijk (“de Walvis”)

BEVERWIJK - De organisatie van PET IJmond is in volle gang. De locatie staat inmiddels vast en iedereen is er enthousiast over. Koos Glazenburg, directeur van de locatie, laat weten dat de locatie ook enthousiast is over het evenement.


Lees meer
01/07/16

Calandlyceum 12de deelnemer in de First Electro League

AMSTERDAM - Het Calandlyceum uit Amsterdam gaat met ingang van het schooljaar 2016-2017 deelnemen aan de Techport First Electro League. Onlangs tekenden Rutger Gast van het Calandlyceum en Techport-projectleider Erik de Mink de samenwerkingsovereenkomst.


Lees meer
23/06/16

ROC Nova College wint First Electro League

Met negen deelnemende teams heeft op 22 juni de finale van de First Electro League plaatsgevonden op het kartcircuit van Lelystad. Dit was uiteraard de laatste wedstrijd van het seizoen, waarin de verschillende teams nog een keer konden laten zien hoe goed zij hun kart onder controle hadden. De competitie is gewonnen door het ROC Nova College Beverwijk.


Lees meer
17/06/16

Dertien teams in Sunrider Rally

De Techport Sunrider Rally is dit jaar gewonnen door het team van de Academy van Tata Steel. Zij scoorden de meeste punten tijdens de rally op 17 juni. Het team scoorde ook goed in de twee andere categorieen waarin de deelnemende teams een prijs konden winnen.


Lees meer
14/06/16

Studenten bouwen skelter voor basischolen

Studenten werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel hebben vier unieke skelters vervaardigd voor basisscholen in de regio. Dat is het concrete resultaat van de praktijkopdracht waar ze enkele maanden aan hebben gewerkt.


Lees meer
09/06/16

Bedrijfsschool Tata Steel heeft beste MBO-opleiding

De opleiding tot operator aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden is volgens de studenten de beste van Nederland, zo blijkt uit de JOB Monitor, een tweejaarlijks onderzoek onder duizenden MBO-studenten in Nederland.


Lees meer
02/06/16

‘Sensoring en besturingstechnieken zijn hot’

Technische bedrijven uit de IJmond hebben stevig behoefte aan werknemers die zowel voor elektrotechniek als werktuigbouw zijn opgeleid en ook veel kennis hebben van besturingstechnieken en sensoring. Om aan deze vraag van het bedrijfsleven te kunnen voldoen, ontwikkelt ROC Nova College binnen Techport samen met bedrijven twee nieuwe lesmodules. ‘Dit alles om vraag en aanbod uit de technische markt te optimaliseren’, aldus Edward Straus, programmamanager MyTec van het Nova College.


Lees meer
30/05/16

Tweede Techport-stagemarkt voor MyTec-opleidingen

Voor de vijf MyTec-opleidingen van het ROC Nova College werd op donderdag 26 mei 2016 een stagemarkt georganiseerd. Ruim zeventig studenten gingen in het Open Leercentrum van de Maritieme Academie Holland locatie Nova College te IJmuiden op zoek naar de best passende stageplaats voor het derde of vierde leerjaar van de richtingen Elektrotechniek, Werktuigbouw en Procestechniek.


Lees meer
30/05/16

PvdA-Kennemerland op werkbezoek bij Techport Campus

Een delegatie van bestuurders PvdA-Kennemerland bracht een werkbezoek aan de Techport Campus in Beverwijk op vrijdag 20 mei. Doel van PvdA-Kennemerland is te netwerken met de regionale afdelingsbestuursleden, gemeenteraadsleden, wethouders, leden van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten én andere partners uit de regio. De delegatie was benieuwd naar de intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs. Jan Nieuwenburg, lid van de Provinciale Staten voor de PvdA, deed de aftrap.


Lees meer
17/05/16

Jet-Net Career Day weer eind november

ALKMAAR - Uw organisatie gedurende twee dagen in contact brengen met meer dan 1.300 leerlingen uit 4 havo en 5 vwo uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland? Dat kan in november tijdens de Jet-Net Career Day West. Het evenement zal plaatsvinden op 23 en 24 november in Hal 25 te Alkmaar. De organisatie zoekt nog bedrijven die een workshop willen verzorgen.


Lees meer
13/05/16

Inspiratiemiddag Programmeren

Programmeren wordt genoemd als een van de basisvaardigheden van de toekomst. Maar is dat wel zo? Wat gebeurt er in de hersenen als leerlingen aan de slag gaan met programmeren? En over welke basisvaardigheden gaat het dan precies?


Lees meer
25/04/16

Politiek hamert op belang van techniek

HANNOVER - Premier Rutten en minister Bussemaker bezochten de Hannover Messe, de grootste industriebeurs ter wereld. Het ging daar niet alleen over techniek, maar ook om de talenten van de toekomst.


Lees meer
21/04/16

Nova Raceteam in de First Electro League

Een bruikleen kart ombouwen en door ontwikkelen. Aanpassen om de beste resultaten te behalen en op verschillende punten beoordeeld worden. Dat is de First Electro League.


Lees meer
20/04/16

Talsma opent Promotie Event Techniek Zaanstad

KOOG a/d ZAAN - Sporthal De Sprong te Koog aan de Zaan was op 18, 19 en 20 april omgetoverd tot techniek en wetenschap walhalla. Ruim 2200 leerlingen van groep 7 en tweehonderd 200 leerkrachten uit heel Zaanstad beleefden tijdens allerlei workshops hoe leuk, spannend, creatief en stoer techniek en wetenschap zijn.


Lees meer
14/04/16

Convenant werktuigbouw, installatie- en elektrotechniek ondertekend

Op de Techport Campus locatie van het ROC Nova College was op 13 april de feestelijke ondertekening van het convenant werktuigbouw, installatie- en elektrotechniek Noord-Holland. In de vleugel van Installatiewerk Noord-Holland, sinds najaar 2015 gevestigd op het Nova College Beverwijk, verzorgde districtsmanager Beverwijk en Hoofddorp Joost Somford de rondleiding. In de afsluitende woorden van unitdirecteur René de Reuver die namens de 13 partijen sprak, benadrukte hij het belang van samenwerking met grote inspanningen van Erdogan Ozturk van het Regio College om tot deze mijlpaal te komen.


Lees meer
13/04/16

Girlsday bij Tata Steel

Girlsday is een initiatief van VHTO om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Girlsday 2016 vindt plaats op donderdag 14 april 2016. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar.


Lees meer
12/04/16

Participeren in de 3D Makers Zone

Bedrijven kunnen op verschillende manieren aanhaken bij en gebruik maken van de 3D Makers Zone.


Lees meer
12/04/16

Terugblik op Holland High Tech Event 2016

'Global Challenges, Smart Solutions, International Chances'


Lees meer
12/04/16

Werkbezoek David Pappie

David Pappie, directeur topsectoren- en industriebeleid van het Ministerie van Economische Zaken, bracht op 1 april 2016 een bezoek aan de innovatieve koploperbedrijven in de IJmond.


Lees meer
04/04/16

Studenten bouwen marktkraampje

In opdracht van Omgevingsdienst IJmond (ODIJ) zijn vorige week twee teams bezig geweest met de bouw van twee marktkramen. De kramen werden gebouwd door studenten van het Nova College samen met leerlingen van het Technisch College Velsen en het Kennemer College. Twee weken eerder zijn de teams samengesteld en hebben ze als kick-off een bezoek gebracht aan Sortiva BV, een bedrijf dat afvalstoffen scheidt en sorteert in te hergebruiken componenten. De teams streden tegen elkaar in wedstrijdverband.


Lees meer
17/03/16

127ste bijeenkomst NH Materialenkring

'Het smart toepassen van constructiematerialen zoals Aluminium, Titaan en Roestvast Staal'


Lees meer
17/03/16

Holland High Tech Event 2016

Op 7 april a.s. vindt het jaarlijkse Holland High Tech Event plaats. De focus ligt deze keer op de internationaliseringsstrategie van de topsector HTSM, met medewerking van het Innovatie Attaché Netwerk.


Lees meer
16/03/16

Regius College wint debatwedstrijd


Lees meer
10/03/16

Basisschool de Vrijheit in Nemo

Een terugkerend onderdeel van het PET IJmond is de prijsvraag waar basisscholen aan mee kunnen doen. Dit jaar is een van de drie prijzen gewonnen door basisschool de Vrijheit. De prijs was een dagje naar Nemo.


Lees meer
07/03/16

Technische oriëntatietrajecten februari 2016

In februari waren 899 vierdejaars leerlingen vmbo kaderberoepsgerichte leerweg en mavo van verschillende scholen actief tijdens de tweede ronde Oriëntatietrajecten vo/mbo. Zes trajectgroepen, van in totaal 267 leerlingen, waren gericht op technische opleidingen.


Lees meer
03/03/16

Amsterdam Trade handelsreis naar de Pearl River Delta

Amsterdam Trade faciliteert ondernemers in internationaal zakendoen, omdat internationalisering de kans is om te groeien en zeker voor het MKB. Verschillende gemeenten organiseren samen diverse reizen, gericht op het MKB. Onder andere de handelsreis naar de Pearl River Delta.


Lees meer
03/03/16

Max Vrouwe wint regionale laswedstrijd

Velsen - Max Vrouwe, leerling van het Technisch College Velsen, heeft in Rotterdam de regionale laswedstrijd vmbo-scholen gewonnen. Hij was de beste in de categorie MAG-lassen. Deze wedstrijden worden georganiseerd door het Nederlands Instituut Lastechniek.


Lees meer
24/02/16

Europarlementariër Jean Arthuis bezoekt MyTec-locaties ROC Nova College

Vrijdag 19 februari heeft de Franse Europarlementariër Jean Arthuis een informeel werkbezoek gebracht aan twee MyTec-locaties van het ROC Nova College.


Lees meer
15/02/16

Girlsday 2016

Girlsday is een initiatief van VHTO om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Girlsday 2016 vindt plaats op donderdag 14 april 2016.


Lees meer
15/02/16

Online bootcamp Smart Industry: Samen leren en werken aan innovatie

Er gaat een nieuwe wereld voor u open als u samen met collega-ondernemers, medewerkers, experts, partners en klanten nadenkt over de mogelijkheden van Smart Industry. Volg nu de Online Bootcamp Smart Industry en ontdek kansen die uw bedrijf écht succesvoller maken.


Lees meer
29/01/16

Tata Steel met vestiging op Science Park Amsterdam

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam opende vandaag de vestiging van Tata Steel op het Amsterdam Science Park. Tata Steel zet in op het creëren van staal met een hogere toegevoegde waarde voor zijn klanten door het inzetten van kunstmatige intelligentie (‘artificial intelligence’).


Lees meer
29/01/16

Innovatiesessie

Techport, Tata Steel, Gemeente Velsen, iTanks en Jules Dock Innovation hebben op 29 januari 2016 een innovatiesessie georganiseerd. Hier waren zowel Tata Steel engineers als externe experts van verschillende bedrijven aanwezig.


Lees meer
22/01/16

Bezoek aan Hogeschool van Amsterdam en Science Center Nemo

AMSTERDAM - De excursie aan de technische faculteit van de Hogeschool van Amsterdam en Science Center Nemo heeft plaatsgevonden op donderdag 21 januari. Mede namens de gemeenten Beverwijk, Velsen en Heemskerk en Tata Steel waren alle relaties van Techport uitgenodigd.


Lees meer
20/01/16

CHOICE 2016

HAARLEM – CHOICE 2016 is in volle gang! Met ruim 5.000 leerlingen van 34 verschillende scholen is op 18 januari CHOICE van start gegaan. Van maandag tot en met vrijdag wordt er een breed scala aan activiteiten georganiseerd, door verschillende opleiders.


Lees meer
20/01/16

Innovatie centraal in ondernemersontbijt

VELSEN – Hoe maak je een verbinding tussen je school en alle razendsnelle ontwikkelingen daarom heen? Door de bedrijven en organisaties die die innovaties bedenken bij je uit te nodigen. Het Maritiem College IJmuiden en het Technisch College Velsen organiseerde gisteren een ontbijt voor ondernemers.


Lees meer
14/01/16

Baxter bezoekt Techport Inspiratiemiddag Robotica

HAARLEM - Baxter heeft opnieuw een bezoek gebracht aan het ROC Nova College aan de Zijlweg in Haarlem. Eerder stond hij al op de oriëntatiemarkt voor leerlingen, maar op 13 januari ook op de Techport inspiratiemiddag Robotica.


Lees meer
11/01/16

Bezoek Hogeschool van Amsterdam en Tata Chess Nemo

AMSTERDAM - Mede namens de gemeenten Beverwijk, Velsen, Heemskerk en Tata Steel zijn alle relaties van Techport uitgenodigd voor een excursie naar de Hogeschool van Amsterdam en Science Center Nemo op donderdag 21 januari.


Lees meer
06/01/16

Gedeputeerde bezoekt Academy Tata Steel

VELSEN - Gedeputeerde Tjeerd Talsma bezocht vandaag de Academy van Tata Steel, de bedrijfsschool van het staalbedrijf in Velsen-Noord.


Lees meer
06/01/16

Snuffelstages positief effect op profielkeuze

IJMUIDEN - Uit onderzoek onder Havo3-leerlingen van het Vellesan College uit IJmuiden blijkt dat snuffelstages bij technische bedrijven positief effect hebben op het keuzeprofiel. Leerlingen die op snuffelstage gaan kiezen eerder voor een natuur- en techniekprofiel dan leerlingen die niet op snuffelstage gaan.


Lees meer
04/01/16

Techport in Amports Magazine

AMSTERDAM - Om de maakindustrie vitaal te houden, moeten we werken aan krachtig technisch onderwijs en een aantrekkelijk innovatieklimaat. Dat vindt Gerik ten Berge van Techport, de organisatie die ervoor ijvert dat onderwijs- en kennisinstellingen en bedrijfsleven in de sector elkaar blijvend voeden.


Lees meer

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer